Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huizenprijzen in de regio afgelopen jaar explosief gestegen

Door Frits Klasen 14 januari 2020

Van plan om een huis te kopen? Als we de kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) mogen geloven, ziet het er niet zo goed uit voor West-Brabant. In de regio Bergen op Zoom stijgen de huizenprijzen veel sneller dan eerder het geval was. Binnen een jaar is het aanbod huizen ook nog eens gedaald met 32 procent. 

Er gloorde nog een sprankje hoop aan de horizon, doordat de huizenprijzen een tijdje wat minder hard stegen. Maar helaas, de prijzen zijn de laatste maanden toch zo fors gestegen dat er inmiddels wordt gesproken over een woningnood.

Vraagprijs stijgt

Het gevolg is dat in het gebied Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal en Tholen de gemiddelde vraagprijs in een jaar tijd met 7,7 procent is gestegen. Ondanks de komst van nieuwbouw in deze gemeenten is het aanbod alsnog gedaald. Afgelopen november stonden er 338 woningen te koop in deze regio, een derde minder in vergelijking met het jaar daarvoor.

Starters de dupe

Weinig aanbod en veel vraag heeft er voor gezorgd dat de gemiddelde verkoopprijs rap is gestegen, vooral starters hebben problemen met het vinden van een woning. Veel nieuwe woningeigenaren hebben meer betaald dan de vraagprijs. Volgens makelaar Maarten Grosfeld, voorzitter van de NVM afdeling West-Brabant, is het voor starters zo goed als onmogelijk om een woning aan te schaffen. In de BN De Stem zegt hij: “Er is sowieso weinig beschikbaar. Vrijstaande huizen en hoekwoningen zijn er nauwelijks. Dan heb je een deel dat al lang te koop staat omdat ze moeilijk verhandelbaar zijn en de rest is te duur voor beginners op de woningmarkt. En starters hebben geen geld voor een huis waar veel aan gedaan moet worden.”

Lees ook:

chinouk van de water bourgondier Bergen op Zoom

Oost west, thuis best! De nieuwste koopwoningen in Bergen op Zoom

Heb jij onlangs ons artikel gelezen over de Leefbarometer en denk je nu: het wordt tijd dat ik ga ve...
opening La Place in Bergen op Zoom

Red eten van de prullenbak terwijl je korting krijgt: in Bergen op Zoom kan het

Sta jij wel eens stil wat winkels met eten en drinken doen als ze het niet meer verkopen? Van de boe...

Koopzondag in Bergen op Zoom 2020: een handig lijstje

Lekker shoppen op de zondag in Bergen op Zoom? In onze stad is het koopzondag op de laatste zondag v...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.