Hiep hiep hoera: het aspergeseizoen en ProefMei-seizoen zijn begonnen!

Door Irma van Schaijk 13 april 2018

Het was al een klein beetje feest in het Markiezenhof. Hier werd vrijdag de ‘eerste steek’ gevierd: de officiële start van het aspergeseizoen. En ook van het ProefMei-seizoen, want de activiteiten voor dit evenement gaan nu ook beginnen.

Vrijdagochtend werden de asperges gestoken en ’s middags was de bijeenkomst in het Markiezenhof. Dennis van Tilborg, voorzitter van stichting ProefMei, gaf na zijn inleiding het woord aan burgemeester Frank Petter. Deze heette alle aanwezigen welkom. “Wat onze Brabantse Wal asperges zo bijzonder maakt, is de mengeling van zand en klei met een zuchtje zilte zeewind”, zei Petter. “Maar het is ook belangrijk dat gezond eten steeds meer gezien wordt als iets dat onze levens kwalitatief beter maakt. Hier op de Brabantse Wal is eten natuurlijk onlosmakelijk verbonden met cultuur.”

Start ProefMei

Dat bleek vrijdag wel, want behalve een heerlijke lunch werden de aanwezigen ook getrakteerd op muziek en optredens. Vanaf nu starten de eerste activiteiten van ProefMei. Volgende week begint een speciaal project in samenwerking met tanteLouise, waarbij de bewoners van de zorgcentra zelf de AAA’s oogsten én opeten. Ook gaat het Stadlander scholenproject binnenkort weer van start. ProefMei zelf is dit jaar op 1, 2 en 3 juni.

proefmei
De aanwezigen genieten aan lange tafels van een heerlijke lunch.

Cees van Tiggelen

Tijdens de eerste steek werd bekendgemaakt dat Cees van Tiggelen afscheid neemt als voorzitter van de Telersvereniging Brabantse Wal. Voor zijn verdiensten ontving hij uit handen van Dennis van Tilborg een oorkonde. Verder werd een kistje met Brabantse Wal asperges traditiegetrouw naar de koning gestuurd. Twee héle kleine adjudantjes namen het kistje aan van Martin Groffen, voorzitter van Streekorganisatie van de Brabantse Wal.

proefmei
De lekkere gerechtjes worden aan tafel geserveerd.

We are Food

Het Bergse evenement is dit jaar een van de parels van We are Food. Dit programma is in het kader van Brabant als ‘Europese Regio van de Gastronomie’. Leuk gevolg hiervan is dat ProefMei hiervoor een samenwerking is aangegaan met het Ierse Galway, ook verkozen tot Europese Regio van de Gastronomie. Deze samenwerking komt tot uiting in een extra ProefMei in oktober dit jaar met als thema ‘We are Seafood’.

Lees ook:

proefmei

Groot nieuws: dit jaar komt er een extra ProefMei-editie in het najaar!

Jawel, je hoort het goed: dit jaar is er niet één ProefMei, maar zijn er twee edities! Een zoals gew...
ProefMei

Hier wil je bij zijn tijdens ProefMei en surprise, surprise er zijn nog kaarten

Ook dit jaar is er weer de befaamde ProefMei Business Avond met als hoofdgast niemand minder dan Jor...

adv.