Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat lekker! Het Leger des Heils geeft gratis donuts weg

Door Carin van der Meij 29 juni 2020

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantastisch nieuws. Komende woensdag – 1 juli – deelt het Leger des Heils gratis donuts uit. 

Loopt het water je al in de mond? Zorg dan dat je woensdag om 10.00 uur bij de buurthuiskamer Bij Bosshardt aan het Zonneplein (nummer 32) bent. Daar worden tot 12.30 uur gratis donuts uitgedeeld. Let wel: op is echt op!

Waarom donuts?

Wat veel mensen niet weten is dat deze lekkernij bekend is geworden dankzij het Leger des Heils. Voor het ontstaan van de donut moeten we terug naar het jaar 1917 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. Een jonge heilsoldate van het Leger des Heils overhandigde aan het front een donut aan een infanteriesoldaat die enorme heimwee had. Sinds die tijd staat de donut symbool voor de onpartijdige zorg van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag

Vandaag de dag deelt de organisatie nog steeds met regelmatig donuts uit. Vooral in Amerika, waar deze zoetigheid groot is geworden. Het land viert op de eerste vrijdag van juni altijd ‘Nationale Donutdag’ en de Amerikaanse Leger des Heils deelt dan gratis donuts uit. In Nederland wilde het Leger des Heils ook meedoen aan deze actie, alleen is dit door de coronamaatregelen verplaatst naar de eerste van juli. Vanaf dan mogen de buurthuiskamers weer open en kunnen de donuts coronaproof worden uitgedeeld.

Lees ook:

centrum groen peperbus uitzicht starters bergen op zoom

Werken in eigen stad! 5 x de nieuwste vacatures in Bergen op Zoom

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten vijf leuk...
hema bord

Wat zoet! De 9-jarige vriendinnen Karlijn en Elin zamelen € 14,85,- in om HEMA te redden

Het is al een tijd de vraag of de Nederlandse winkelketen HEMA het financieel gaat reden of dat het ...
amal

Leuk volgens local Amal: ‘In de avond geniet je hier van de zonsondergang’

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daa...

adv.