Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed bezig! Marlies en Ron organiseren opschoonactie van de Binnenschelde

Door Emilie Klasen 11 september 2019

Een betere wereld begint bij jezelf en dus organiseren Marlies van Lier van FRIS Presentaties en Ron Geertse van Sup Surfari op zondag 29 september Hoe Fris is jouw strand?! Tijdens deze opschoonactie pakken ze de prikstokken erbij om het strand, de boulevard en de Binnenschelde schoon en plasticvrij te maken. Help jij een handje mee?

Opschoonactie Binnenschelde

Een opschoonactie op en om het water, dat is er nog niet geweest. Ron was dan ook meteen enthousiast toen Marlies hem vroeg hier aan mee te werken. Hoe gaat het in zijn werk? Op een sup board paddle je langs de waterkant en zo haal je alles uit het water wat er niet in thuis hoort. Daarnaast kan je natuurlijk ook het strand en de boulevard op om al het zwerfafval op te ruimen. Het is niet de eerste opschoonactie van Marlies. Zo organiseerde ze al twee keer eerder soortgelijke initiatieven op verschillende plekken in Bergen op Zoom.

Een extra World Clean-up Day

Marlies en Ron haken aan bij de World Clean-up Day van 21 september, maar dan een weekje later. Zij vinden dat je vaker dan één dag per jaar de handen uit de mouwen kunt steken. Dus iedereen die het leuk vindt kan op zondag 29 september het water op gaan en de natuur een handje helpen.  

Alle praktische info op een rijtje

Wanneer: Zondag 29 september
Tijd: Om 14.00 uur verzamelen bij het Strandhuys op de Boulevard. Na een kop koffie wordt iedereen voorzien van materiaal zoals handschoenen, prikstokken en vuilniszakken. De dag duurt ongeveer tot 17.00 uur.
Aanmelden: Omdat ze graag willen weten hoeveel opruimmateriaal ze nodig hebben, moet je je even aanmelden via www.bozbeach.nl

Lees ook:

marlies fris buurt

5 x zo wil Marlies van Lier Bergen op Zoom frisser maken

Marlies van Lier woont in de Muziekbuurt in Bergen op Zoom. En wat vind je daar in de bosjes? Chipsz...

Maartje is klaar met rondslingerend afval: ‘Ik hoop mensen te besmetten met het opruimvirus’

Maartje Heitzman (31) is klaar met alle vervuiling in Bergen op Zoom. Wanneer ze de deur uitstapt, w...
afval

Ranglijst Nederland Schoon: zó schoon is Bergen op Zoom

Nederland Schoon heeft een ranglijst gemaakt van de schoonste steden van Nederland. Op welke plek st...

Meer over

Doen Nieuws

adv.