Escape Room 0164 is open en zo ziet het eruit

Aangeboden door Escape Room 0164 5 februari 2019

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat: Escape Room 0164 in de Kortemeestraat is open. De Bergse Antal Bekendam (23) geeft ons alvast een sneak preview, kijk je mee?

“Je gaat hem zelf ook nog spelen, toch?”, vraagt Antal. En dat klopt, want volgende week staat mijn ontsnapping gepland. “Dan laat ik niet teveel zien, anders is het verrassingseffect weg.”

Achter de schermen

Als we binnenstappen ruikt het er nog flink naar terpentine en verf. Antal is druk bezig met de laatste loodjes. Maar die rondleiding krijg ik, ook in de ruimtes waaruit mensen straks kunnen ontsnappen. “Ik verklap je niks over de cijfers en spellen, anders is de lol eraf.” Het thema van Escape Room 0164 is De Juwelier van de Onderwereld. Het lijkt dan ook of je letterlijk een juwelier binnenstapt. Met echte glazen etalages vol bling bling. Antal: “Ondanks dat een escape room hufterproef moet zijn, hoop ik dat mensen het toch als een echte juwelier beschouwen en er voorzichtig mee omgaan.”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Iets unieks creëren

Antal heeft veel werk gestoken in de aankleding van zijn escape room. “Het moet echt een beleving zijn, dat vind ik naast het spel het allerbelangrijkst. Dat mensen het gevoel hebben dat ze middenin een juwelier staan.” Gelukkig kreeg hij hulp van voetbalvriend Finnian van Dijk die met de verbouwing heeft geholpen en een programmeur die de techniek van de elektronische puzzels heeft ontwikkeld”. “De programmeur had wel meer werk dan verwacht. Bijna alles is elektronisch, waardoor je nauwelijks met kleine sleutels werkt. Je toetst ergens een code in en verderop in de kamer gebeurt er iets.” Antal heeft alles zelf bedacht, het verhaal en de puzzels. Hij ontsnapte zelf uit 75 escape rooms: “Je neemt geen puzzels over, maar je gaat wel op een andere manier denken en naar iets kijken. Ik wilde echt iets unieks creëren.” En dat lijkt meer dan geslaagd!

Lukt het jou binnen 60 minuten te ontsnappen uit Escape Room 0164? Reserveer hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Escape Room 0164. Meer over Escape Room 0164 ontdekken?

Escape Room 0164 entertainment

Nu open09:00 - 22:00

Kortemeestraat 18, Bergen op Zoom

Bekijk meer:entertainment

Lees ook:

escaperoom 0164 antal

Antal speelde 70 escape rooms in een paar weken en opent er nu zelf een

De Bergse Antal Bekendam ontsnapte in een paar weken aan zo'n zeventig escape rooms. Omdat hij dat l...
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.