Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is weer voorbij gevlogen! Dit was het weekend in Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 16 september 2019

Twee keer knipperen met je ogen en de zaterdag en zondag zijn weer voorbij. Hoewel het weekend in Bergen op Zoom verleden tijd is, kijken we met een tevreden gevoel terug naar de bomvolle afgelopen dagen. Omdat je niet overal tegelijkertijd in de stad kon zijn, praten wij je bij over de mooiste twee dagen van de week. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

PopMonument

dio popmonument markiezenhof zingen weekend bergen op zoom
Foto: Jurgen Kwisthout

Denk je terug aan afgelopen weekend in Bergen op Zoom, dan schiet natuurlijk het woord ‘PopMonument‘ te binnen. Niet zo gek, met artiesten zoals MEROL, Dio en Bazart die in de betoverende monumenten van onze stad optraden. Maar er was meer. Met expeditieplekken in het thema ‘Plekken van Plezier’, werd je op een speelse wijze meegenomen in de wereld van de kleurrijke geschiedenis van de jaarmarkten, kermiscultuur en het vertier voor gevestigde militairen.

Open Monumentendag

markiezenhof
Een van de monumentale schatten van onze stad. Foto: Jurgen Kwisthout

Het weekend in Bergen op Zoom was er deze keer een die vol zat met meerdaagse activiteiten. Want wat dacht je van Open Monumentendag, dat verdeeld werd over twee dagen. Niet heel raar natuurlijk, wanneer je honderd miljard monumenten hebt die de moeite waard zijn. Zaterdag en zondag had je vrij toegang tot onze topattracties in de stad met een eeuwenoude historie. Van de Gevangenpoort tot het Markiezenhof: overal werd stilgestaan bij de parels van Bergen op Zoom. Op de zaterdag was er een samensmelting van PopMonument en Open Monumentendag, zodat het beste van beide werelden gecombineerd werd.

Brabantse wal Dag

Brabantse Wal Dag 2019 landgoed mattemburg Streekorganisatie Brabantse Wal weekend bergen op zoom
Foto: Streekorganisatie Brabantse Wal

Afgelopen zondag werd de Brabantse Wal Week afgesloten met de Brabantse Wal Dag. Op landgoed Mattemburgh werd je getrakteerd op muziek, spel en een ontzettend zonnige middag. Het was zelfs mogelijk om de bekende witte villa te bezoeken, waar extra stil werd gestaan bij de 75-jarige bevrijding van onze regio.

Highland Games

highland games schotse spelen weekend bergen op zoom
Foto: Andrea Korstanje

Was je dit weekend in de Heimolen? Dan zag je bezweten spierbonken die grote boomstammen de lucht ingooiden, zware kogels zo ver mogelijk weggooiden en banden van een tractor verplaatsen. Het publiek hoefde niet bang te zijn dat de band over hun tenen zou rollen of de boomstam tegen hen aan werd gegooid. Op een veilig afstand zagen de toeschouwers op een piramide van stro hoe de deelnemers zich in het zweet werkten.

Lees meer:

popmonument markiezenhof dio

[video] Wat een feest! Zo ging het eraan toe tijdens PopMonument

'Als ik terug kon in de tijd...' Dan konden we weer opnieuw genieten van PopMonument. Afgelopen week...

Markiezenhof door de jaren heen: van adel tot ja-woord

Het Markiezenhof is eye candy voor Bergen op Zoom. Tegenwoordig heb je er een museum, kan je er trou...
anton pieck

Anton Pieck maakte een sprookje van onze Bergse Gevangenpoort

De beroemde tekenaar Anton Pieck, vooral bekend van zijn Efteling-ontwerpen (zie de afbeelding hierb...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.