Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over de staking bij het Bravis ziekenhuis

Door Emilie Klasen 20 november 2019

Het Bravis doet mee aan de landelijke ziekenhuisstaking op woensdag 20 november. Enkele afdelingen draaien deze dag een ‘zondagdienst’. Dit betekent dat de afdelingen op deze doordeweekse dag werken met een bezetting alsof het zondag is. Wat zijn de gevolgen voor patiënten?

Als je een afspraak hebt op woensdag in het Bravis, dan heb je misschien al bericht gehad. Zij hebben persoonlijk contact opgenomen met iedereen van wie het onderzoek of de behandeling op 20 november niet doorgaat.

Spoedzorg en polikliniek

De zorg voor opgenomen patiënten, spoedpatiënten, oncologische patiënten en kinderen gaat altijd door. Dat geldt ook voor de verloskundige zorg, zo lezen we op de website van het ziekenhuis. Alle poliklinieken zijn geopend en zonder tegenbericht gaat je afspraak hier dus ook gewoon door. Verder kan je, bij het geval van een breuk, terecht bij de afdeling Radiologie. Zonder afspraak kan je op woensdag geen röntgenfoto’s laten maken.

Bloedprikken

Moet je op woensdag bloed laten prikken? Dan kan je niet terecht in het ziekenhuizen en de buitenpoliklinieken. Wel kan je bloed laten prikken bij een prikpost bij jou de buurt. Thuisprikken gaat wel door. Lees deze pagina voor alle informatie over de actiedag.

Waarom staken?

Meerdere vakbonden slaan de handen ineen voor deze staking op 20 november. Ze willen een goede cao met 5% loonsverhoging voor 2019 en extra toeslag voor medewerkers die last-minute worden opgeroepen. “Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers”, meldt vakbond FNV.

Lees ook:

nieuwe regels bergen op zoom ziekenhuis bravis staking Ziekenhuis top 100 bravis ziekenhuis

De Ziekenhuis Top 100 is bekend: op deze plaats staat het Bravis ziekenhuis

Ieder jaar gaat het Algemeen Dagblad (AD) op zoek naar de beste honderd ziekenhuizen van Nederland. ...
ziekenhuis bravis

Actie! Bravis ziekenhuis deels gesloten: hierom staakt het personeel

Heb je donderdag 10 oktober een afspraak in het ziekenhuis? Dan kan je maar beter even checken of di...
bravis-ziekenhuis-bergen-op-zoom bravis ziekenhuis

Oef! De nieuwe locatie van het mega Bravis ziekenhuis is bekend

Het was kop of munt: waar zou het nieuwe megaziekenhuis van Bravis gebouwd worden? Zou het Bergen op...

adv.