Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de nieuwe route van de optocht tijdens Vastenavend 2020

Door Emilie Klasen 14 december 2019

De optocht tijdens de Vastenavend krijgt een nieuwe route. Zo eindigt de stoet niet meer op de Grote Markt, maar zijn start én finish vanaf 2020 op de Kaai. Waarom een nieuwe route? Veiligheid was een belangrijke reden om het oude traject aan te passen. Ook wil de Stichting Vastenavend het publiek meer ruimte geven zodat ze optocht goed kunnen zien, zo lezen we in BN DeStem.

“We speelden al langere tijd met het idee de route om te gooien”, zegt voorzitter Jasper Witjes van de optochtcommissie tegen de krant.  “De situatie op de Grote Markt is niet ideaal wat betreft veiligheid. Daar kregen we vanuit de brandweer en gemeente ook signalen over.” De nieuwe route is besproken met alle deelnemers aan de optocht van de afgelopen drie jaar, hulpdiensten en de gemeente. “Natuurlijk werd het vertrek van de Grote Markt eerst betreurd. Maar velen zien ook in dat de Kaai veel kansen biedt. Iedereen heeft zin om er iets moois van te maken.”

Route optocht Vastenavend 2020

Oké, de nieuwe route: vanaf de Kaai slaat de optocht rechtsaf de Westersingel op om via de Boutershemstraat, Wassenaarstraat en Wouwsestraat richting de Grote Markt te rijden. “De ervaring leert dat mensen graag meteen alle wagens willen zien en dus aan het begin van de optocht staan. Daarna trekken ze de stad in om de stoet nog een keer voorbij te zien komen”, zegt Jasper. De voorzitter van de optochtcommissie geeft aan dat de historische plekjes als de Grote Markt, Het Markiezenhof en de Steenbergsestraat niet in de optocht ontbreken.

(Tekst loopt door onder de foto)

route optocht 2020 vastenavend
Foto: Stichting Vastenavend

Groots eindigen op de Kaai

Na de optocht krijgen de wagens allemaal een plek op de Noordzijde en Zuidzijde Haven, zo vormen ze het decor voor de prijsuitreiking. “We willen de deelnemers nog meer in het zonnetje zetten. Tegelijkertijd willen we de toeschouwers, de deelnemers en muzikanten samen brengen.”

Lees ook:

prins jeroen nilles van wijk

Het is echt waar: laatste Vastenavend voor Prins Nilles III

Prins Nilles III heeft maandagavond traditiegetrouw het startsein gegeven voor de Vastenavend. Ondan...
vastenavend

Vastenavend 2020 in Bergen op Zoom: noteer deze data alvast in je agenda

Ook zo'n leutige Vastenavend gehad? Zo leutig, dat je nu alweer zin hebt in de volgende? Pak dan je ...
vastenavend 11 stichting vastenavend bergen op zoom

Ettok weer op oew eupe: dit is het Vastenavendmotto van 2020

Ettok weer op oew eupe, want 't is awwir zo wijd. 't Wor d'nne stééngoeie, voruit mar mette Geit. Ne...

adv.