Dit gebeurde er dit weekend in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 12 februari 2018

Het was een weekend vol Vastenavend, natuurlijk. Wij praten je bij over wat er gebeurde in Bergen op Zoom.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Prins nam de stad over

prins vastenavend
Foto: Andrea Korstanje

Prins Nilles III kwam zaterdag aan in Bergen op Zoom en ontving uit handen van burgemeester Frank Petter de sleutel van de stad. En daarna kon de leut beginnen!

Boeremaaltijd

boeremaaltijd
Foto: BN DeStem

Zeer uitzonderlijk: d’n Òòg’eid die tijdens de jaarlijkse Boeremaaltijd zelf op tafel klimt. Prins Nilles III deed het zaterdagavond voor een persoonlijke ode aan nar Eric. ,,Gij bent een magisch mens, gij hebt m’n leven verrijkt, een echte vriend.”

Het was een emotioneel en tegelijk intiem moment bij het traditionele treffen van de grote en kleine raad in het Markiezenhof. Een bijeenkomst die, zoals verwacht, helemaal in het teken stond van het afscheid, na 22 jaar, van Eric Elich als nar.

Lees er meer over op de website van BN DeStem.

Dweilbandfestival

dweilbandfestival vastenavend

De Stoelemat was afgeladen vol voor het dweilbandfestival. De uitslag:

Worstprijs: Tutters en Belle
Meziekprijs: Krabbestamp
Peblieksprijs: Lat mar Ore
Sjooprijs: Lat d’n ond mar zitte

Eervolle vermelding voor:
Nie te vermei(d)E
‘T is wezeluk waar
Wa motte d’r mee

Toppers in Halsteren

carnaval halsteren

Ook Halsteren vierde carnaval dit weekend. Hierbij kreeg Jack Nuijten, directeur van de Sint Maarten school en De Springplank in Halsteren, als eerste de Gedoetertoe-onderscheiding. Deze onderscheiding is door de Stichting Alterse Carnaval in het leven geroepen om personen te onderscheiden welke zich verdienstelijk maken voor Altere of de Alterse Vastelaoved, maar geen deel uitmaken van een carnavalsvereniging. En na een paar keer als tweede te zijn geëindigd heeft dit jaar PLUS Grinwis in Halsteren de fel begeerde Alterse Geveldweil mogen ontvangen voor de meest verkochte insignes.

Optocht in Halsteren

optocht halsteren
Foto: BN DeStem

Zondag trok de carnavalsoptocht door Halsteren. Ook dit jaar weer een bijzonder mooie stoet. Winnaar bij de A-wagens werd BC de Waterstraot met Ei, Wakker Worre. Bij de B-wagens werd KPJ winnaar, en bij de C-wagens BC Vor mekaor. 

Hennep ontdekt

hennep

Een 25-jarige man is zaterdagmiddag aangehouden omdat hij 2,6 kilo hennep in zijn auto had liggen. Dat meldt de politie. De man werd betrapt op de Kastanjelaan. De hennep zat in zes zakken in een sporttas. Die lag in de kofferbak.

 

 

 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.