Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dicht tot 1 juni: zo zit het met de Bergse scholen, horeca, kappers en sportverenigingen

Door Joost Verdult 25 maart 2020

De overheid kwam deze week met nieuwe maatregelen: alle evenementen en bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. Een hoop activiteiten in Bergen op Zoom zijn daarom afgelast. Maar wat betekent dit voor de eerder ingestelde maatregel, waarbij werd besloten dat de horeca, kapsalons, scholen en sportclubs dicht moeten tot en met 6 april?

Veel Nederlanders gaven afgelopen dagen geen gehoor aan de oproep om zo min mogelijk de straat op te gaan. Stranden en parken puilden uit en dus greep de overheid in: alle evenementen en samenkomsten in Nederland zijn tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Dit betekent dat onder meer de festivals 90’s No Limits en het Op de T Festival niet doorgaan op de geplande datum.

Is alles in Bergen op Zoom dicht tot 1 juni?

De aangescherpte maatregelen zorgden voor onduidelijkheid. Zo kregen we vragen binnen of dit betekent dat de Bergse scholen, horeca, kappers, nagelstudio’s, schoonheidsspecialistes en sportverenigingen ook tot 1 juni dicht zijn. Dat is nu nog niet het geval: de Rijksoverheid meldt dat alle eerder genomen maatregelen vooralsnog gelden tot en met 6 april. Alleen het verbod op evenementen en bijeenkomsten geldt tot 1 juni.

maatregelen rijksoverheid
Foto: Rijksoverheid

Lees meer:

jeugdwielerronde kaai sport wielrennen vuelta bergen op zoom

Vrijwilliger zijn bij de Vuelta in Bergen op Zoom? Dat kan!

Vanwege de coronacrisis komt de Vuelta van 2020 niet meer door Bergen op Zoom.  Dankzij alle ontw...
Waarom komt er geen lock-down? Omdat dit volgens de Rijksoverheid geen meerwaarde heeft. Het virus zou zich in die situatie minder makkelijk verspreiden, al bouwt niemand immuniteit op. Wanneer de lock-down dan opgeheven wordt, is er volgens de overheid een kans dat juist dan veel mensen in een korte periode ziek worden. Het virus stel je daardoor juist uit. Leeg Terras grote markt cafe restaurant stoelen bourgondiër bourgondier corona coronavirus

Vraag en antwoord over het coronavirus: zo weet je waar je aan toe bent

Het coronavirus is naast een pandemie ook een grote zoektocht. Wat mag nog wel en wat mag niet? Om j...
bravis ziekenhuis criminelen coronavirus

Burgernet waarschuwt: criminelen grijpen coronavirus aan om mensen op te lichten

Het coronavirus is een waar dieptepunt te noemen. Toch is het mooi om te zien dat burgers in deze bi...

adv.