Deze winkel gaat dicht en alles wat binnen staat is te koop

Door Irma van Schaijk 14 maart 2019

We meldden het al eerder: Lia en Wim van Poppelen van de fourniturenwinkel in de Bosstraat stoppen ermee. Op 28 maart is het dan echt zover, maar tot die tijd kun je met héél veel korting hier nog je handwerkspulletjes kopen. En zelfs de meubels in de winkel zijn te koop!

Vorige zomer hakten Wim en Lia de knoop door: het werd nu toch echt tijd voor pensioen. Een datum hadden ze toen nog niet.

Leegverkoop

Inmiddels is de winkel verkocht en hebben ze besloten dat 28 maart de laatste dag is dat ze open zijn. “We kijken er nu ook wel naar uit”, zegt Lia. “Al zal ik het contact met de klanten erg missen.” Tot het zover is, houden ze leegverkoop. De handwerkspulletjes gaan de deur uit met kortingen tot wel 75%. Maar eigenlijk is alles in de winkel te koop. “De kasten die er staan zijn nog van Kuerten geweest”, vertelt Wim. “Topkwaliteit. Degene die onze winkel overneemt, wil de inboedel er niet bij. Dus als iemand er iets van wil hebben, dan kan dat.” Kuerten startte in 1900 de fourniturenwinkel aan de Bosstraat. Lia en Wim runnen de winkel inmiddels al ruim 25 jaar.

We komen ze vast nog vaak tegen

We hoeven in iedere geval niet bang te zijn dat we Wim en Lia na hun pensioen niet meer zien in de stad. Met name Wim is actief in de Bergse samenleving. “Ik ben druk met allerlei evenementen, zoals de stoffenmarkt en de taptoe”, vertelt hij. We zullen deze twee kanjers dus vast nog vaak tegenkomen!

lia en wim van Poppelen
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Lees ook:

lia en wim van Poppelen

Lia en Wim van Poppelen gaan met pensioen: ‘Het werk zullen we niet missen, de klanten wel’

Het werd wel eens tijd voor pensioen, vonden Lia en Wim van Poppelen van de fourniturenwinkel in de ...
joris dietvorst

Deze leuke winkels zitten al héél lang in Bergen op Zoom

Natuurlijk, we zijn heel blij met alle nieuwe winkels in de binnenstad. Maar we zijn ook heel trots ...
winkel

Wie kent ze nog: verdwenen winkels in Bergen op Zoom

Die oude winkeltjes van vroeger... sommige kunnen we ons nog herinneren als de dag van gisteren, and...

Meer over

Nieuws

adv.