Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De flappentap verandert in een knalgele Geldmaat en dit is wat je daarover moet weten

Door Emilie Klasen 18 juni 2019

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort (bijna) allemaal uit het Bergse straatbeeld en daar komen knalgele exemplaren voor terug. Ook de naam van de flappentap verandert: contant geld halen we straks uit de Geldmaat. Wat dat allemaal inhoudt, leggen we je graag even uit.

Wat verandert er?

De drie grootbanken willen hun eigen geldautomaten inruilen voor één algemeen exemplaar. Die plannen werden twee jaar geleden al aangekondigd. Afgelopen week werd de eerste nieuwe Geldmaat onthuld. Geen ING-oranje meer, geen ABN-groen en ook geen RABO-blauw, maar een bankonafhankelijke flappentap met een vrolijke gele kleur.

Tekst gaat verder na de afbeelding.

Waarom?

Simpel: omdat de kosten voor de unieke, afzonderlijke flappentappen te hoog oplopen. En dat is logisch, omdat we met elkaar steeds minder geld opnemen en meer en meer met onze pinpas afrekenen. Daarbij rijzen de beveiligingskosten de pan uit door alle plofkraken. Door nu samen één gezamenlijke automaat te lanceren, hopen ABN, ING en de Rabo de opgelopen kosten te drukken en een kaalslag te voorkomen.

Oké, en wat hebben wij daaraan?

Nou, dat al die flappentappen straks geel kleuren, maakt het niet alleen voor iedereen herkenbaar, maar ook in veel opzichten heel makkelijk. Want ongeacht bij welke bank je zit, bij elke Geldmaat is het straks voor iedereen mogelijk om geld uit de muur te halen. Bovendien hoeven we geen nieuwe pinpassen aan te vragen, want we houden gewoon onze eigen bankkaarten. Ook kunnen we zo vaak en zoveel geld opnemen als ons saldo en pinlimiet toestaat. En, heel handig: alle automaten werken hetzelfde.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

En wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

Het nieuwe geldautomatennetwerk wordt vanaf dit jaar stap voor stap over Nederland verspreid. De oude apparaten worden geleidelijk vervangen door de nieuwe Geldmaat. Het project moet eind 2020 zijn afgerond.

Blijven alle pinlocaties behouden?

Dat is nog niet zeker. Wel zullen we de Geldmaat straks vinden op veel plekken waar we nu al geld uit de muur halen. In onze stad komen de eerste Geldmaten eraan. Volgens de planning veranderen deze pinautomaten uiterlijk 30 september in een Geldmaat:

  • ABN Amro/ING – Sibeliusstraat
  • ING – Het Glacis
  • ING – Woonboulevard Bergen op Zoom
  • Rabobank – Het Kompas
  • ABN Amro/ING – Zonneplein

Lees ook:

boete sigaret op straat gooien

Je peuk op straat gooien in Bergen op Zoom? Zo hoog is de boete!

We hebben ons er allemaal vast al vaker schuldig aan gemaakt dan we zouden willen toegeven: het op s...
guusje hond teckel

Dit betaal je in Bergen op Zoom aan hondenbelasting

Steeds minder gemeentes heffen hondenbelasting. Maar in Bergen op Zoom betalen we nog wel voor onze ...
boete bebouwde kom

Zoveel boetes zijn in Bergen op Zoom uitgedeeld voor te hard rijden binnen de bebouwde kom

Er werden landelijk ruim 3,3 miljoen hardrijders binnen de bebouwde kom bekeurd in 2018. Daarmee wer...

Meer over

Nieuws

adv.