De Bergse Leoniek wint tweede prijs voor Reisfoto van het Jaar met deze foto

Door Natascha Droste 11 januari 2019

Het was spannend, héél spannend. Uit 16.000 ingezonden foto’s werd Leoniek Boers genomineerd voor de top 10. Maar toen ze hoogst persoonlijk werd uitgenodigd voor de prijsuitreiking op de vakantiebeurs in Utrecht kon de lol niet meer op. Hier werd haar foto tweede in de competitie ‘Reisfoto van het Jaar’.

‘Een indringend portret, prachtig licht, mooie scherpte diepte en een blik die confronterend is maar ook intrigeert’, sprak de jury uit over Leonieks ingestuurde reisfoto. Ieder jaar organiseert Getaway Travel in samenwerking met de vakantiebeurs en Cathay Pacific de competitie Reisfoto van het Jaar.

Op reis in West-Afrika

Leoniek stuurde haar foto in en dat bleek een bijzonder pareltje. “Deze foto maakte ik in Togo, West-Afrika. Hier gingen mijn man en ik met de twee jongste kinderen Daan en Charlotte op vakantie.” Ze kozen bewust voor een rondreis door dorpjes waar nooit toeristen komen. “We reisden met een privégids en die nam ons mee naar deze plek waar ik de dorpschef op de foto zette”.

reisfoto van het jaar
Foto: Leoniek Boers

Passie voor portretfotografie

“Wat mij zo raakt bij deze foto? Iedereen vindt er iets anders van. De één vindt de man triest, de ander heel wijs of juist kwetsbaar. Zonder iets te zeggen, krijg je heel veel woorden bij deze foto. Daarom is het ook mijn lievelingsfoto. Voor ons was dit sowieso een bijzondere reis. Ik hou van Afrika. De mensen zijn zo puur, zo gastvrij en zo open. Vooral het respect voor de wijsheid van de ouderen vind ik bijzonder.” Leoniek kan wel zeggen dat haar hart bij portretfotografie ligt. “Met handen en voeten moet je vragen of je een foto mag maken, maar daardoor heb je al gelijk een leuk contact.” En dat is precies wat ze zo leuk vindt: met passie fotograferen!

Ben je benieuwd naar meer reisfoto’s van Leoniek, kijk hier.

Lees ook: 

albert en claudia bruidsfoto

Albert Weterings won een award met deze mooie bruidsfoto

Toen Albert Weterings donderdag zijn mail opende, stond hem een grote verrassing te wachten: hij hee...
andrea foto

Waanzinnig! De weerspiegeling van Bergen op Zoom 📷

Voor fotograaf Andrea Korstanje blijft het een uitdaging om onze stad telkens nét iets anders in bee...

adv.