Ziek echtpaar hoopt met jouw hulp de reis van hun leven te maken

Door Joost Verdult 15 mei 2019

De vader en moeder van José, Jacqueline en Jorita zijn sinds een aantal jaar ernstig ziek. Toch willen hun ouders nog één keer weg om met z’n tweeën te genieten. De drie kinderen besloten om de droom van hun ouders uit te laten komen en startten een actie. Help jij om ze de mooiste reis van hun leven te geven?

Om het geld bij elkaar te krijgen, besloten José, Jacqueline en Jorita een crowdfunding te starten. De reden erachter is minder leuk. “In verband met zijn leeftijd en gezondheid wordt hij niet meer behandeld”, vertellen de kinderen. “Daarnaast ligt onze moeder momenteel in het ziekenhuis door een hartinfarct én heeft ze last van zware COPD. Nu zouden samen heel graag nog één keer samen weggaan. Iets dat zeker al twintig jaar geleden is.”

Vrijheid terugkrijgen

Maar nu zitten Aad (77) en Bep Jans (62) met een probleem. Ze hebben wel een auto, alleen die mankeert zoveel dat het blik op wielen niet meer te maken is. Daarnaast kunnen ze beiden niet meer schakelen en is Aad afhankelijk van een scootmobiel, die niet eens in de auto past. “Ze hebben daarom een andere auto nodig om nog een keer op reis te gaan”, vertellen de kinderen. “Ze hebben een automaat met vijf zitplaatsen op het oog, waardoor ze hun mobiliteit terugkrijgen. Na de reis kunnen ze de auto alsnog gebruiken om bijvoorbeeld met hun kleinkinderen op pad te gaan.”

Aad en Bep Jans tijdens hun bruiloft. Foto: Jorita Jans

Minimum inkomen

Nu komt het probleem: door de kleine AOW die Aad en Bep hebben, is het voor het echtpaar onmogelijk om een geschikte auto te vinden. Om die reden zijn José, Jacqueline en Jorita dus een crowdfunding gestart. Alles om ervoor te zorgen dat ze hun mobiliteit terugkrijgen en nog één keer een paar dagen op vakantie kunnen. En ja, dat moet inderdaad met de auto. Vliegen is door de hartafwijking té gevaarlijk. De auto is daarom een ideale oplossing.

Voor de gulle gevers

In totaal hopen de kinderen 3000 euro op te halen. Wil jij het echtpaar helpen? Dat kan zeker. Je zakgeld of gevonden munten tussen de bekleding van de stoel, kan je hier kwijt.

Lees meer:

cliniclown rico verhoeven

Zó schattig: Rico Verhoeven verrast zieke Luca als CliniClown

Rico Verhoeven uit Halsteren mag dan een echte wereldster zijn, toch maakt hij tijd vrij voor zijn f...
lyme

Oei, steeds meer mensen met de ziekte van Lyme in Bergen op Zoom

Het aantal mensen met de ziekte van Lyme is in ruim twintig jaar tijd verviervoudigd.  Dat blijkt ui...
bravis-ziekenhuis-bergen-op-zoom bravis ziekenhuis

Actiegroep Red Bravis Bergen start online petitie: ‘Ziekenhuis sluiten is domme beslissing’

Bergen op Zoom raakt in 2025 zijn ziekenhuis kwijt. In een eerder bericht lieten wij al weten dat he...

Meer over

Nieuws

adv.