Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona in Bergen op Zoom: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

375. zoveel Bergenaren zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Bergen op Zoom

In die periode kregen 375 nieuwe mensen uit Bergen op Zoom te horen dat ze corona hadden. Dat is een stijging in vergelijking met vorige week. Toen werd bij 313 Bergenaren COVID-19 geconstateerd. Sinds de tweede week van maart, is het virus bij 1621 inwoners van de gemeente vastgesteld. Kijken we naar ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus, dan zijn er sinds de tweede week van maart tot nu 45 mensen opgenomen (geweest) in Bergen op Zoom.

Grafiek

In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

wendy afval zwerfvuil zwerfafval troep meeuwen

Bergse Wendy is troep in Gageldonk zat: ‘Nadat ik een rat zag lopen, was voor mij de maat vol’

Voor een schoon Bergen op Zoom. Het is een niet helemaal lekker lopende rijm die op de groene prulle...
Miss Etam Bergen Op Zoom Lombardenstraat winkelen parade shop shoppen winkels centrum binnenstad

Miss Etam houdt deuren kledingzaak in de Bergse binnenstad potdicht

Kledingwinkel Miss Etam in de binnenstad van Bergen op Zoom ziet er verlaten uit. Waar onze stad ein...
adriano huis

Joe! 7 x de leukste vacatures van deze week

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten zeven leu...

adv.