Cas is pas 7, maar heeft nu al een mooie inzamelingsactie voor Sint-Maarten

Door Natascha Droste 15 september 2017

De 7-jarige Cas Schetters was zo onder de indruk van de ravage in Sint-Maarten, dat hij niets liever wilde dan helpen! Het liefst door z’n speelgoed te verkopen, maar dat leek z’n moeder niet zo goed idee. Hij doet nu tot maandag een flessenactie en is al goed op weg.

Cas zit in groep 4 van Basisschool De Biezenhof in Halsteren. De plek om zoveel mogelijk flessen in te zamelen. Cas: “Op school reageren ze heel enthousiast. Veel ouders en leraren hebben mij complimtjes gegeven. Ook een aantal kinderen hebben gezegd dat ze het een goede actie vinden.”

cas-schetters
Foto: Mariska Schetters

Zo kijkt Cas tegen de ramp aan

“Ik was erg onder de indruk, omdat ik zag hoeveel huizen er kapot waren. Dat vond ik erg zielig voor de arme mensen op Sint-Maarten. Ik kan me niet voorstellen hoe het is als zoiets je overkomt.” De flessen komen van vrienden en familie, en na een oproep in de buurt app ook uit de wijk. Cas verzamelt de flessen ook op school: “Er hangen op verschillende plekken op school zakken om de flessen in te stoppen. Die lopen hard vol! Ik word erg blij om iets goeds te doen. Bij elke zak flessen ben ik super trots.”

Actuele tussenstand

De teller staat inmiddels op 228 flessen. De actuele tussenstand zie je hier. Mariska Schetters, moeder van Cas: “Ons streefdoel was 50 euro. Daar zijn we gisteren overheen gegaan. Omdat de actie nog tot maandag loopt hebben we een nieuw streefdoel van 75 euro!”

Wil jij ook iets goeds doen voor Sint-Maarten? Je kan vandaag de hele dag geld doneren in onze binnenstad, lees hier meer. En je kan natuurlijk Cas blij maken met lege flessen!