Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Actie! Bravis ziekenhuis deels gesloten: hierom staakt het personeel

Door Joost Verdult 10 oktober 2019
Heb je donderdag 10 oktober een afspraak in het ziekenhuis? Dan kan je maar beter even checken of dit nog wel doorgaat. Het Bravis ziekenhuis in zowel Bergen op Zoom als Roosendaal is deels gesloten door een staking bij personeelsleden.

Medewerkers van maar liefst zeven afdelingen komen in actie, weten we via de BN DeStem. Hoe ze dat doen? Ze werken alsof het een zondagdienst is en voeren alleen het werk uit dat écht niet kan wachten. De mensen in de zorgsector willen meer salaris en minder werkdruk.

Dringende operaties

Nu denk je waarschijnlijk: maar een staking in het Bravis ziekenhuis, dat kan toch niet zomaar? Hoe zit het dan met patiënten de dringend hulp nodig hebben? Zoals je misschien wel verwacht, gaat de spoedeisende hulp natuurlijk niet dicht. Ook andere zorg die niet kan wachten, gaat gewoon volgens de planning door. Denk hierbij aan de zorg voor patiënten met kanker of operaties bij kinderen. Ze laten je dus niet aan je lot over.

(Tekst gaat verder onder de Tweet)

Meer geld, minder werkdruk

De staking in het ziekenhuis van Bergen op Zoom en Roosendaal maakt deel uit van een landelijk protest nadat het cao-overleg vastliep. Wat ze in het ziekenhuis willen? Het dagblad van West-Brabant meldt dat een salarisverhoging van vijf procent en een verlaging van de werkdruk een aantal van de eisen zijn. Ook een hogere onregelmatigheidstoeslag staat op het lijstje. De acties in het Bravis ziekenhuis zijn donderdag om 9.30 uur van start gegaan. De rest van de dag laat een deel van het personeel zien waarom ze het niet eens zijn met de gang van zaken op dit moment.

Lees meer:

bravis-ziekenhuis-bergen-op-zoom bravis ziekenhuis

Oef! De nieuwe locatie van het mega Bravis ziekenhuis is bekend

Het was kop of munt: waar zou het nieuwe megaziekenhuis van Bravis gebouwd worden? Zou het Bergen op...
bravis-ziekenhuis-bergen-op-zoom bravis ziekenhuis

Actiegroep Red Bravis Bergen start online petitie: ‘Ziekenhuis sluiten is domme beslissing’

Bergen op Zoom raakt in 2025 zijn ziekenhuis kwijt. In een eerder bericht lieten wij al weten dat he...
maria ommegang ambulance

Op naar het ziekenhuis! Terug in de tijd met de ambulance in Bergen op Zoom

Is er hoge spoed en moet je naar het ziekenhuis? Gelukkig schakel je dan een ambulance in. Want je m...

adv.