Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijpraten over het weekend in Bergen op Zoom: dit gebeurde er

Door Joost Verdult 30 september 2019

Waar we vorige week zaterdag en zondag nog zonnebrand nodig hadden, was afgelopen weekend een paraplu geen overbodige luxe. Hoewel de herfst van zich heeft laten horen in Bergen op Zoom, was het natuurlijk wél gewoon weekend. Wat er gebeurde terwijl jij schuilde voor de regen? Wij praten je bij.

Pagina 3/4
⟵ swipe swipe ⟶

Tractorpulling afgelast

Het weekend in Bergen op Zoom stond in het teken van slecht weer. Hoewel de planten er misschien blij mee waren, hadden de evenementen in onze gemeente er last van. Zo werd de tractorpulling van de KPJ Halsteren afgelopen zaterdag afgelast omdat het terrein onbegaanbaar was geworden voor de zware en opgevoerde tractoren. Toch liep niet heel het evenement in het water: het tentfeest ging ondanks de watermannen gewoon door.

Hardrijder vliegt uit de bocht

Niet normaal! Afgelopen zaterdagmiddag is er bij knooppunt Markiezaat een auto uit de bocht gevlogen, zo lezen we in de BN DeStem. Volgens de politie reed de bestuurder zo’n 175 kilometer per uur. Waarom de 28-jarige Fransman zo hard reed? Hij werd achtervolgd door de politie en marechaussee. De bestuurder ging er namelijk vandoor toen ze hem wilde controleren. Wat bleek? In de auto lag ongeveer 700 gram hennep. Zoals je al wel verwacht, is de Fransman na de crash met de vangrail opgepakt.

Schoonmaakactie in de regen

Een uitgedrukte peuk of een verfrommeld blikje cola: mensen gooien van alles op straat. Niet alleen de weg is het slachtoffer van de mensen die de prullenbak niet weten te vinden, ook het strand op de Bergse Plaat ligt vol met zwerfvuil. Daarom organiseerden Marlies van Lier van FRIS Presentaties en Ron Geertse van Sup Surfari afgelopen zondag Hoe Fris is jouw strand?! Gewapend met een prikstok, vuilniszak en fluoriserend hesje gingen de afvalverzamelaars de strijd aan met zwerfvuil terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam.

Krabbefestival

Weer of geen weer: het Berg Krabbefestival ging zondag gewoon door! De vijftiende editie van het muziekevenement werd gewonnen door WildeBRAZZ uit het Zuid-Hollandse Gouda. Vanwege het slechte weer, waren verschillende optredens naar binnen verplaatst. In café de Ponderosa, café ’t Slik en café de Markies scheen tóch de zon tijdens optredens van verschillende bands uit Bergen op Zoom en ver daarbuiten.

Lees meer:

jennemieke hopmans leuk volgens local

Leuk volgens local Jennemieke: ‘Van deze borrelplank gaat je hart sneller kloppen’

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daa...
korting

Haarscherpe deal bij Jules Kapsalons: samen naar de kapper met beiden 40% korting

Wat je krijgt als je 1 + 1 optelt? Twee keer 40% korting. Althans, als je samen met je vriendin je l...
brand peperbus brandweer bergen op zoom

In vuur en vlam: zo zag de Brandweer van Bergen op Zoom er vroeger uit

Wie komt er als je kat in de boom zit of de braadpan met gehaktballen vlam vat? De brandweer! Deze s...
Pagina 3/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.