Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bergse Dumphal doneert duizenden brillen en handschoenen: ‘We moeten het samen doen’

Door Joost Verdult 24 maart 2020

De zorgsector heeft dringend behoefte aan extra beschermingsmiddelen. Aan die noodoproep heeft de Bergse Dumphal gehoor gegeven. Duizenden vuurwerkbrillen, latex handschoentjes, mondmaskers en overschoenen heeft de zaak aan de Van Konijnenburgweg gedoneerd aan zorginstellingen in de omgeving. 

Zo’n twee weken geleden kreeg Peter van Hooijdonk van de Bergse Dumphal het gevoel dat hij in actie moest komen. “We hoorden dat de nood hoog was”, vertelt hij. “Van brillen tot desinfectiegel: alles is nodig. We hebben toen gekeken wat we ermee kunnen.”

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Iedereen kan zijn steentje bijdragen

Vorige week maandag werden de eerste tassen van de Bergse Dumphal uitgedeeld. Dat Peter op deze manier zijn steentje kan bijdragen, lijkt het hoorbaar goed te doen. “Er zijn mensen geweest die de partij wilden opkopen”, zegt hij. “Maar ik wilde het per se doneren. Als we samen een steentje bijdragen, kunnen we hopelijk over een tijdje weer het leven oppakken. Of je nu binnenblijft of brillen doneert: we moeten het samen doen.”

‘Of je nu binnenblijft of brillen doneert: we moeten het samen doen’

Verdelen van de beschermingsmiddelen

Eerlijk zullen we alles delen: het is een zin uit een sinterklaasliedje dat door Peter bedacht zou kunnen zijn. “We verdelen de spullen her en der aan iedereen die het nodig heeft”, legt hij uit. “Een groot deel is naar een verdeelpunt van het Bravis ziekenhuis gebracht, waar het verdeeld wordt onder meerdere afdelingen. Ook naar het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes, kleine woongemeenschappen, ouderenzorg, de thuiszorg en het Bravis Moeder & Kindcentrum zijn spullen gegaan.”

Winkel blijft open

De Bergse Dumphal is nog gewoon te bezoeken, iets dat als het aan Peter ligt de komende tijd niet zal veranderen. “Daarbij volgen wij natuurlijk de richtlijnen van het RIVM”, zegt hij. “Het probleem met het coronavirus is: je ziet het niet. Als het nu groene sneeuw was, dan was het zichtbaar. Dan wist je dat je weg moest blijven. Nu is het een soort sluipmoordenaar. Het is nogal wat…”, verzucht de Bergse gulle gever.


Meer over Bergse Dumphal ontdekken?

Bergse Dumphal warenhuizen

Gesloten09:00 - 18:00

Van Konijnenburgweg 1a, Bergen op Zoom

Bekijk meer:warenhuizen

Lees meer:

app contact vrienden houseparty

Spreek digitaal af: dankzij deze app blijf je in contact met al je vrienden

Als je momenteel werkt, is de kans groot dat je óf thuis werkt óf naar je werk moet omdat je een vit...
politie grens belgië maatregelen corona coronaavirus

Maatregelen tegen het coronavirus: dit veranderde afgelopen weekend

De tafel in je woonkamer als bureau, cafés die dicht zijn en mensen in de zorg die zich in de slag i...

adv.