Barbecueën in Bergen op Zoom: met deze tips heb je geheid succes

Proefmei proef mei proef mee markiezenhof muziek eten restaurant koken eten
Foto: Jurgen Kwisthout

Het is volop zomer in Bergen op Zoom en overal worden de barbecues uit de schuur gehaald. Maar wat leg je erop? Hoe voorkom je barbecue-stress? En wat is de gouden tip voor de ultieme smaaksensatie? Chefkok Julius Jaspers, bekend van de tv-programma’s Topchef en Masterchef, vertelt.

Julius is het hele jaar door achter de barbecue te vinden. In de zomer maar liefst vier keer per week, maar in de winter haalt hij de barbecue ook minstens twee keer per week uit de schuur. Zijn tip om barbecueën leuk te houden? “Sta niet vier uur achter dat ding. Maak een paar gerechten écht goed, in plaats van zes gerechten met weinig smaak.”

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het begint allemaal bij een goede voorbereiding. Waar ga je barbecueën? Wordt het je eigen tuin of bij vrienden? Als je geen eigen tuin hebt, is er helaas ook slecht nieuws: in Bergen op Zoom de barbecue aansteken in het park of aan het water mag niet. Toch maar even je vrienden, familie of buren lief aankijken dan?

Barbecueën zonder stress

Dan is het tijd voor de boodschappenlijst. Julius heeft de gouden tip om barbecue-stress te voorkomen. “Kies voor één low & slow gerecht dat lang moet garen en een gerecht dat in twintig minuten klaar is.” Met het snelle gerecht kun je variëren. “Spiesjes zijn bijvoorbeeld snel klaar en je kunt ze van tevoren al maken.”

Foto: ANP

De barbecue-trends van 2022

Julius ziet in barbecue-land een duidelijke trend: “Groente op de barbecue, dat is echt helemaal van nu. En door de ingrijpende prijsverhoging van vlees zie je ook dat mensen voor goedkopere delen van vlees gaan, zoals flat iron rund en varkensschouder.”

En wat zijn momenteel de favoriete gerechten van chefkok Julius? “Knolselderij in een zoutkorst, langzaam gegaard op de barbecue. De puree schep ik er vervolgens uit en combineer ik met beurre noisette en getoaste hazelnoten. Dit geeft een nootachtige allure. Wat ook erg lekker is, is venkel van de barbecue, bospeen met sinaasappelrasp en langzaam gegaarde pompoen met dadels en pecannoten.”

Gouden tip voor de ultieme smaaksensatie

Wist je dat de manier waarop je de barbecue aanmaakt invloed heeft op de smaak van de gerechten? Aanmaakblokjes laten een chemische geur en smaak achter in je eten en spiritus is gevaarlijk om het vuur mee aan te maken. Julius vertelt: “Zeker met de huidige trend van de kamado barbecues is dit echt een no go, want de aroma’s van de aanmaakblokjes trekken in het keramiek van de barbecue. Ik raad aan om het aanmaken te doen met een paar houtjes. Een andere goede optie zijn aanmaakwokkels. Dit is was met houtwol eromheen.”

Hier in Bergen op Zoom haal je alle benodigdheden

Een goede barbecue vind je in Bergen op Zoom bij Intratuin Halsteren of bij de bouwmarkt. Aanmaakwokkels of aanmaakhoutjes kun je hier meestal ook kopen. Voor lokaal vlees kun je bijvoorbeeld terecht bij de boerderijwinkels van Boerderij Den Hof en Hugo Bogers. Even langs de slager kan natuurlijk ook. Lokale groenten scoor je natuurlijk ook bij de boer.

Natuurlijk wil je ook een lekker drankje bij de barbecue. Bij The Foodystore en Slijterij De Zeeland kun je terecht voor mooie wijnen. Liever speciaalbier? Dan moet je bij De Bierwinkelman zijn. Of maak een lekkere cocktail met de likeuren van de slijterij.

Wat is jouw ultieme barbecue tip? Of heb je een uniek barbecue verhaal, omdat je je grote liefde ontmoet hebt tijdens zo’n etentje? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten via [email protected] en wie weet delen we jouw tip of verhaal binnenkort op onze website!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Nieuw in Bergen op Zoom: bij Beatscollege leer je gratis je eigen muziek uitbrengen”

Nieuw in Bergen op Zoom: bij Beatscollege leer je gratis je eigen muziek uitbrengen

kubilay kaya beatscollege bergen op zoom
Ga naar “Wow! Gitaarlegende Steve Hackett komt naar Bergen op Zoom en jij kan erbij zijn”

Wow! Gitaarlegende Steve Hackett komt naar Bergen op Zoom en jij kan erbij zijn

steve hackett guitar week sega
Ga naar “Bergse nazomer op komst: ’Goede kans op 20 graden of meer’”

Bergse nazomer op komst: ’Goede kans op 20 graden of meer’

Pompejus toren uitkijktoren fort trappen halsteren brabantse wal zonsondergang zon lucht

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Alpina elektrische convectie kachel € 19,99”

Alpina elektrische convectie kachel € 19,99

  • Geldig t/m 1 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Bijzettafel van € 11,95 voor € 11,95”

Bijzettafel van € 11,95 voor € 11,95

  • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “I Am, Alarcos Tempranillo, Alto Plano Reserva Merlot van € 3,99 voor € 2,99”

I Am, Alarcos Tempranillo, Alto Plano Reserva Merlot van € 3,99 voor € 2,99

  • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Inpakker – bijbaan”

Inpakker – bijbaan

  • De Zuivelhoeve
  • Parttime
trakteren bergen op zoom bergse winkels pasen de zuivelhoeve versmarkt zeeland
Ga naar “Shopmanager / Assistent Shopmanager”

Shopmanager / Assistent Shopmanager

  • Vero Moda
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Receptionist”

Receptionist

  • Tempo-Team
  • Fulltime
Ga naar “HR adviseur”

HR adviseur

  • Tempo-Team
  • Fulltime

Agenda

Ga naar “Guitar Week in Bergen op Zoom”

Guitar Week in Bergen op Zoom

  • Van 21 sep t/m 27 sep
steve hackett guitar week segasteve hackett guitar week sega
Ga naar “Ellef Ellef”

Ellef Ellef

  • 11 november 2022
geit 11-11 geitje geit van mie d'n os bleekveld krans bleekveldje vastenavend elluf elluf prins