Op vakantie? Hou boeven buiten de deur!

Door Irma van Schaijk 21 juli 2018

Je gaat binnenkort op vakantie, maar je wil je huisje wel veilig achterlaten. Met deze simpele tips hou je de boeven buiten de deur.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

In the spothlights

Boeven werken het liefst in het donker. Zet ze daarom in de spotlights! Met een tijdschakelaar kan je inbrekers voor de gek houden. Stel de timer wisselend af, zodat bijvoorbeeld eerst het licht in de keuken aangaat en daarna in de woonkamer. Als ze ook weer afwisselend uitgaan, zal een inbreker denken dat er mensen in huis zijn.

Pas op met social media

inbrekers

Natuurlijk wil je iedereen laten zien hoe jij daar sexy aan de waterkant aan je cocktailtje zit te nippen. Maar inbrekers kunnen ook op Facebook kijken! Dus maak het ze niet té makkelijk en plaats die mooie foto’s pas als je weer terug bent.

Deuren en ramen dicht

Ja, je zou zeggen: dat weet iedereen wel! Maar het zal je verbazen hoeveel mensen een (klap)raampje open laten staan of de deur wel dichtdoen, maar niet op slot. Ook als je maar eventjes weggaat: alles dicht en op slot! Inbrekers zijn zó binnen.

Beter een goede buur…

De allerleukste tip: word vriendjes met de buren. Dat is niet alleen gezellig, maar ook handig om boeven buiten de deur te houden. Vraag je buren bijvoorbeeld om de planten water te geven of de post op te ruimen.

Plaats goede sloten

inbrekers

Een simpel, standaardslot hebben inbrekers zó open. Zorg dat je goede sloten hebt, zodat je het inbrekers zo moeilijk mogelijk maakt (in de hoop dat ze het opgeven). Een investering waard!

Dieventrap

Wat heeft een inbreker nodig om via je dakraam of doucheraam binnen te komen? Precies! Een trap! Heel fijn dus als jouw kliko er precies onder staat, of je huishoudtrapje nog in een hoek van de tuin staat (omdat je zes weken geleden je ramen hebt gewassen). Haal het weg!

Sla alarm

Zie je iemand rondsluipen met een bivakmuts op en een koevoet in zijn hand? Bel dan 112. Het alarmnummer mag je bellen als je getuige bent van een misdrijf. Ben je niet zo zeker van je zaak, maar zie je wel iets verdachts? Bel dan 0900-8844. Dat nummer kun je bellen om dingen bij de politie te melden die geen haast hebben.

Lees ook:

inbraak

In deze Bergse wijken wordt het meest ingebroken

We hopen dat je het nog nooit hebt meegemaakt: een inbraak. Toch zijn er – helaas – heel wat dieven ...
bibliotheek het markiezaat

Boekenwurmen opgelet: de bibliotheek gaat dicht en geeft een cadeautje weg

Wil jij nog even stapels boeken inslaan voor op het strand? Let dan wel even op, want bibliotheek He...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.