Mysteries

Mysterie: wat staat daar nou voor boom?

Mysteries
23 december 2017

Tja, je komt wat tegen in Bergen op Zoom. Maar op een fietstochtje door het Oscar van Hemelpark zagen we wel een héle vreemde boom.

Mysterie: wie zit daar nou langs de Zoom?

Mysteries
16 december 2017

Verscholen tussen het groen, langs de Zoom aan de Zuidzijde, zit een lief meisje verborgen. Wat doet zij daar nou, vroeg een lezeres ons. Indebuurt ging eens kijken.

Hoeveel sneeuwvlokjes vielen er maandag in Bergen op Zoom?

Mysteries
12 december 2017

Laten we eens in de sneeuw duiken. Nee, niet letterlijk. We gaan dikke, vette wiskunde toepassen en uitrekenen hoeveel sneeuwvlokjes Bergen op Zoom maandag te verduren kreeg. Reken je even…

Bergs mysterie: wat staat daar voor kist op de Grote Markt?

Mysteries
9 december 2017

Precies voor de ingang van de Sint Gertrudiskerk, naast café ’t Locomotiefke, staat een kist. Wat doet dat ding daar nou?! Indebuurt zocht het uit.

Bergs mysterie: wat is de langste straatnaam van Bergen?

Mysteries
1 december 2017

Geen eerste levensbehoefte, maar wel leuk om te weten: wat is de langste straatnaam van Bergen op Zoom? Indebuurt ging op zoek.

Bergs mysterie: waarom hangen er schoenen in de boom?

Mysteries
25 november 2017

We kregen de vraag van lezeres Lieke Bogaers: waarom hangen er schoenen in de boom naast de McDonald’s? Indebuurt zocht het uit!

Mysterie: weet jij dit al over Sinterklaas?

Mysteries
18 november 2017

De leukste weetjes over onze Bergse Sinterklaas, die lees je hier. Het was té leuk om ze te verzamelen en nu met jou te delen. Dit wist je vast nog…

Bergs mysterie: wat gebeurt er achter de schermen op ellef-ellef?

Mysteries
11 november 2017

We kennen het wel: een stampvol ‘bleekveldje’, de Prins op de Geit, de Kale n’eed, iedereen van top tot teen verkleed en uitgedost, orkesten en bandjes op volle sterkte en…

Bergs mysterie: waarom is het Markiezenhof zo donker?

Mysteries
4 november 2017

Wie in deze tijd ’s avonds langs het Markiezenhof rijdt, valt het vast en zeker op: het is er héél donker. Eigenlijk geeft alleen de kerstverlichting licht in de duisternis….

Bergs mysterie: waar komt het lekkerste worstenbroodje vandaan?

Mysteries
28 oktober 2017

Wie eet er niet weleens een worstenbroodje? De cultstatus van het Brabants worstenbroodje heeft allang de Brabantse grenzen ontstegen en is zelfs door UNESCO opgenomen in de lijst van immaterieel…

Pagina 1 van 4