Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het kan tóch: top-5 herfstplanten voor een kleurrijke tuin in het najaar

Aangeboden door De Sfeertuin 13 september 2019

Zonnebloemen, lavendel en gladiolen: het zijn stuk voor stuk typische zomerbloemen. Als in het najaar de zon vaker verdwijnt en de lucht grijzer wordt, zet je alles op alles om te voorkomen dat je kleurrijke tuin verandert in een dorre bende. Daarom helpt De Sfeertuin je met het vinden van de vijf juiste herfstplanten die perfect passen bij het najaar. Tip van ons: wees er snel bij. De bloemen- en plantenzaak gaat namelijk op 27 oktober zelf in een winterslaap. Met als gevolg: keiharde kortingen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

In veel tuinen zijn in de herfstperiode geen bloeiende planten meer te vinden, terwijl er genoeg planten zijn die volledig tot hun recht komen in het najaar. Het mooiste voordeel? De herfstplanten bloeien in de meest mooie en warme kleuren. Precies wat jij nodig hebt om tijdens het gure weer jouw humeur op te peppen.

1. Herfstanemoon (Anemone)

de sfeertuin herfstplanten
Foto: De Sfeertuin

Maak kennis met de herfstanemoon. Deze plant kan tegen de volle zon, maar doet het ook goed op een plaats waar wat meer schaduw te vinden is. De herfstanemoon heeft vaak roze, witte en paarse bloeikleuren. Het is een makkelijke groeier die blijft bloeien, ook in de herfst. Deze laatbloeier is gelukkig geen eendagsvlieg. Van juli tot laat in de herfst geniet je van deze plant. De grond moet wel voedingsrijk zijn, zodat het groen voldoende grondstoffen uit de bodem kan halen. Ook mag de aarde niet al te droog zijn, maar dat moet bij planten in de herfst geen probleem zijn.

2. IJzerhard (Verbena)

de sfeertuin herfstplanten
Foto: De Sfeertuin

Dit is een keiharde krachtpatser in de plantenwereld. IJzerhard is een stevig vertakte vaste plant die erg lang bloeit. IJzerhard kan de winter overleven, al willen ze soms ook wel eens verdwijnen. Houdt de IJzerhard het voor gezien? Geen paniek, dan is er nog niks aan de hand. Ze zaaien zich vanzelf uit om in het voorjaar met frisse nieuwe exemplaren te starten. Nee, deze planten zijn niet zomaar kapot te krijgen.

3. Lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’)

de sfeertuin herfstplanten
Foto: De Sfeertuin

Een sieraad voor elke tuin is de Lampenpoetsersgras. De pluimvormige en borstelige bloempluimen die sierlijk overhangen, geven een decoratief en speels karakter aan je tuin. Het is misschien wel een van de mooiste toegepaste siergrassen in tuinen. Extra mooi: in de herfst verkleuren ze naar goudgeel.

4. Sneeuwbal (Viburnum)

de sfeertuin herfstplanten
Foto: De Sfeertuin

Zie je deze kanjer hierboven? Dat is de Viburnum (of sneeuwbal), die klaar is om te gaan bloeien. De knoppen worden in het najaar gevormd en zijn wit of roze van kleur. Is het januari, dan barst het feest los. Niet alleen voor jou is dat een nieuwe en frisse start, ook voor de Viburnum is dat het geval. In het begin van het jaar ontpoppen de knoppen tot roze of witte bloemen. Deze struik zorgt voor een kleurrijk contrast in de herfst- en winterperiode. Leuke bijkomstigheid: de bloemen verspreiden een heerlijk zoete geur. Waar je deze doorgewinterde krachtpatser kan vinden? Bij De Sfeertuin dus!

5. Winterroos (Helleborus)

de sfeertuin herfstplanten
Foto: De Sfeertuin

Gaat vrijwel je hele tuin in een diepe winterslaap, dan komt de stralende Helleborus juist tot leven. Deze vaste plant straalt met prachtige bloemen in de maanden november tot en met maart. Zo kies je voor kleur, ook al is het stukken frisser dan tijdens de hittegolf van afgelopen zomer. Fleur je herfst op met de bloemen en planten van De Sfeertuin. Dan is het najaar voorbij voordat je het weet.

Wees er snel bij: De Sfeertuin gaat in een winterslaap

Wil je een van de herfstplanten in huis – of beter gezegd in de tuin – halen? Wacht dan niet te lang met naar De Sfeertuin gaan. Want waar de meeste planten in dit lijstje met twee vingers in hun neus de herfst doorkomen, gaan de deuren van het tuincentrum op zondag 27 oktober tijdelijk dicht. Ze gaan in een diepe winterslaap om in het voorjaar weer wakker te worden. Zet zaterdag 7 maart maar alvast in de agenda, dan gaat het tuincentrum weer open!

Profiteer van hoge kortingen

En wat is het gevolg als een bedrijf tijdelijk dichtgaat, maar met levende producten werkt? Keiharde korting! Dus profiteer op het beste moment van jouw herfstplanten en ga eens langs bij De Sfeertuin. Dan weet je zeker dat zelfs in het najaar je tuin nog straalt. Wees er snel bij, zo weet je zeker dat je profiteert van een lekkere korting.


Meer over De Sfeertuin ontdekken?

De Sfeertuin tuincentra

Gesloten10:00 - 17:00

Moerstraatsebaan 152A, Halsteren

Bekijk meer:tuincentra

Lees meer:

hans en hetty de sfeertuin

Eerste hulp bij plantenverzorging: 6 x tuintips van tuincentrum De Sfeertuin

We hebben er lang op gewacht, maar nu komt het lekkere weer er toch écht aan. Nu de dagen langzamerh...

Sfeertuin to the rescue: pas op voor deze tropische tuinterrorist

Heb jij veel groen in je tuin? Let dan maar even op. Want heb je wel eens gehoord van de buxusmot? M...
de sfeertuin halsteren nieuwe plek

Kijkje achter de schermen: zo worden de tuinbeelden van de Sfeertuin gemaakt

Kom je langs de Sfeertuin aan de Moerstraatsebaan, dan kan je niet om de tuinbeelden heen. Volkswage...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.