Herkenbare iPhone struggles en zo los je ze op

Aangeboden door MacRelife 12 april 2018

Mailen, appen, snapchatten, foto’s bewerken en oh já: bellen. Wat doe je tegenwoordig eigenlijk niet op je telefoon? Niet gek dat jouw smartphone onmisbaar is en je lichtelijk in paniek raakt als het ding niet meewerkt. De mannen van MacRelife komen in het dagelijks leven heel wat telefoonproblemen tegen. Gelukkig kun je volgens hen met de juiste kennis veel struggles voorkomen of zelf verhelpen. Zij delen daarom graag deze vijf tips met je.

Je kent het vast wel: zit je net fanatiek te whatsappen met je lover/vriend/oma, valt je telefoon uit. En dat terwijl ‘ie een paar uur geleden nog aan de lader lag. Gelukkig is er een aantal trucjes dat ervoor zorgt dat je batterij langer meegaat.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Laat je apps runnen

indebuurt-macrelife-iphone-struggles-1
Laat je apps gewoon runnen. Foto: MacRelife.

Heb je net een social momentje achter de rug, dan moet je even je Facebook, WhatsApp, Instagram, Dumpert en SnapChat afsluiten, zodat je batterij langer meegaat. Dat is dus niet waar!

Met het afsluiten van apps los je jouw batterijproblemen helemaal niet op. Sterker nog: dat kost juist veel meer energie. Dus laat je apps gewoon runnen. Wist je dat jouw telefoon zelfs een functie heeft die apps automatisch afsluit wanneer je telefoon meer geheugen nodig heeft. Scheelt je weer wat tijd!

Je apps niet updaten

macrelife smartphone struggles
Dat steeds verversen is een enorme energievreter. Foto: MacRelife

Veel smartphones halen constant berichten en e-mails binnen. Dat steeds verversen is een enorme energievreter. Vind je dat toch een tikje overbodig? Ga dan naar instellingen en zet de functie ‘Ververs apps op de achtergrond’ uit. Zo hoeft je app niet constant te verversen: dat scheelt een hoop!

Zet je locatievoorziening uit

indebuurt-macrelife-iphone-struggles-1
Wil je het nog beter doen? Schakel dan helemaal onderaan de locatievoorzieningen van het systeem uit. Foto: MacRelife.

Herken je wel: doodlopende straten die allemaal op elkaar lijken. Je probeert herkenningspunten te zoeken, maar elke straat/boom/weg lijkt op elkaar. Leg dan maar eens uit waar je bent. Gelukkig kan je tegenwoordig heel simpel je locatie delen.

Maar wist je dat iedere app daarvan gebruikmaakt? Als er een klein kompas-icoontje in de bovenbalk verschijnt, is er een app die jouw locatie wil delen. Dat vraagt veel van je batterij. Dus ga eens na welke apps toegang mogen krijgen tot je locatie. Of nog beter: schakel de locatievoorzieningen helemaal uit voor maximale batterijbesparing. Ga naar instellingen, privacy en schakel daar de locatievoorzieningen uit.

Wil je het nog beter doen? Schakel dan helemaal onderaan de locatievoorzieningen van het systeem uit. Zet hier ‘Diagnose en gebruik’, ‘Populair vlakbij’, ‘iAds op locatiebasis’ en ‘Tijdzone instellen’ uit. Deze apps zijn ook energievreters: op de achtergrond vragen ze namelijk internet of GPS-data op.

De grootste energievreter

indebuurt-macrelife-iphone-struggles-1
Je kunt de helderheid ook handmatig aanpassen. Foto: MacRelife.

Even snel een update checken op je telefoon, doen we allemaal. Maar juist het scherm is de grootste energievreter. Ga maar eens na hoe vaak je scherm aan staat… Hierop letten is voor de gemiddelde smartphone gebruiker geen optie, dus is dit de oplossing: gebruik de sensor voor het omgevingslicht.

Handig: deze sensor meet hoeveel licht er om je heen is en past de helderheid van het scherm daarop aan. Is het buiten donker, dan heb je minder licht nodig. Je kunt de helderheid ook handmatig aanpassen. Heel simpel: sleep het snelmenu naar boven en zet de bovenste slider met het zonnetje lager.

Je iPhone sneller op slot

indebuurt5
Zet het automatische slot eens op één of twee minuten. Foto: MacRelife.

Ben jij even met iets anders dan je telefoon bezig, dat kan natuurlijk – heel soms – ook, dan gaat je telefoon automatisch in slaapstand. Logisch: hoe langer je telefoon aan blijft staan, hoe meer energie deze verbruikt.

Maar ook dat heb je zelf in de hand: zet het automatische slot eens op één of twee minuten. Dat is lang genoeg om geen ergernis te worden: de standaard vijf minuten voordat je iPhone in slaapstand gaat is helemaal niet nodig. Ga naar instellingen, algemeen en verander het automatisch slot.

Ik kom er niet uit

macrelife-bergen-op-zoom
De mannen van MacRelife helpen je graag op weg. Foto: MacRelife.

Kom je er niet uit of heb je een ander probleem? Loop dan zeker even binnen bij MacRelife aan de Bosstraat. Hier kunnen ze zo’n beetje alles fixen. Nog iets: ze meten jouw accu gratis door en mocht het nodig zijn, dan vervangen ze deze zelfs!

Gratis introductiecursus

Ideaal voor beginners: je kan ook aanschuiven bij de gratis introductiecursus over Apple Iphone, iPad en Macs. Deze staat gepland op dinsdag 8 mei, woensdag 16 mei en donderdag 24 mei. De cursus duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Schrijf je hier in!

MacRelife elektronicawinkels

Nu open10:00 - 18:00

Bosstraat 34, Bergen op Zoom

Bekijk meer:elektronicawinkels
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.