Yes, we hebben goed nieuws over Koningsdag én Koningsnacht!

Door Irma van Schaijk 19 januari 2019

Vorig jaar besloot het Oranjecomité Bergen op Zoom ermee te stoppen. Maar hoe moest dat dan verder met onze Koningsdag? Gelukkig hebben we nu beter nieuws: er is een nieuw bestuur en Koningsdag blijft voorlopig gewoon zoals het was.

Er komt een geheel nieuw bestuur met nieuwe vrijwilligers. Jeroen Aertssen wordt de voorzitter. Hij heeft al drie mensen die met hem mee willen doen en hoopt aan het einde van deze week daar nog een vierde aan toe te kunnen voegen.

Net als vorig jaar

Jeroen ziet het liefst dat Koningsdag  dit jaar net zo verloopt als vorig jaar: “We houden ons aan de draaiboeken van voorgaande jaren. Dat lijkt ons wel zo verstandig want voor je het weet is het 27 april. We geven onszelf eerst een jaar de tijd om op gang te komen.” Of dat dit jaar lukt is nog even spannend.  “We moeten de subsidieaanvraag nog indienen, maar de toezegging is er al wel”, zegt Aertssen. “We willen snel met de gemeente om tafel gaan zitten.”

Koningsnacht

In de toekomst wil het nieuwe Oranjecomité ook een groot feest maken van de Koningsnacht. Om dit te organiseren zal het bestuur met de Bergse horeca aan tafel gaan.

Lees er meer over in BN DeStem.

Lees ook:

koningsdag outfits

Leuk om te zien: de mooiste Koningsdag-outfits

Tja, je kunt natuurlijk in je gewone kloffie naar Koningsdag gaan. Maar geef toe: het straatbeeld wo...
foodstoet evenementen bergen op zoom 2019

Noteer alvast in je agenda: deze evenementen in 2019 wil je niet missen

De Foodstoet, ProefMei, het Jazzweekend en al die andere evenementen in Bergen op Zoom in 2019: die ...

adv.