Leve de koning! Dit is er te doen met Koningsdag én -nacht 2019 in Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 27 april 2019

Feest! Onze koning mag dit jaar op 27 april 52 kaarsjes uitblazen. Overal in Nederland vieren wij de verjaardag van WimLex tot in de late uurtjes mee. Nu wil jij natuurlijk weten wat er tijdens Koningsdag én -nacht 2019 in Bergen op Zoom te doen is. Wij helpen je graag! Van vrijmarkt tot leuke activiteiten, dit zijn de evenementen tijdens Koningsdag 2019:

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Koningsnacht in Bergen op Zoom

Let’s get fout! staat met Koningsnacht op de Grote Markt. Foto: Oranje comité Bergen op Zoom/coverband Let’s get fout!

Twijfel je waar je met je vrienden Koningsnacht 2019 gaat vieren? Dat is helemaal niet nodig. Dit jaar blijf je gewoon in Bergen op Zoom! Vrijdagavond 26 april barst feestband Let’s get fout! los op de Grote Markt. Van Ademnood van Linda, Roos & Jessica tot Step right up van Jamai, alle meezingers komen langs. Voordat je de guilty pleasures kunt meebrullen, brengt de Uncle Sams Jazzband je langzaam in de stemming. Zij zorgen vanaf een uur of 17.00 uur voor de warming up van de feestvierders.

Vrijmarkt in de binnenstad

koningsdag-2018-bergen-op-zoom-1
De vrijmarkt in de Lievevrouwestraat. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Of je het nu een vrijmarkt of een rommelmarkt noemt, Koningsdag in Bergen op Zoom is pas compleet als je stapvoets langs de vloerkleden kan struinen. Vind de verborgen schatten of laat je verrassen door het toeval. Heb je jouw pareltje gevonden? Laat het onderhandelen maar beginnen! Voor mensen die op tijd hun schat willen claimen: vanaf vrijdag 26 april om 17.00 mogen de kleedjes officieel uitgerold worden. In totaal mogen de verkopers 24 uur op hun plek blijven. En wil je de spaarpotten van de kindjes spekken? Dat kan natuurlijk alleen overdag. Van 08.00 uur tot en met 17.00 uur verkopen zij hun spullen tijdens een speciale kindervrijmarkt op het Thaliaplein (achter de Peperbus). Ga je zelf op de vrijmarkt staan? De spelregels vind je hier.

Vlaggenparade en uitreiking kinderlintjes

foto-gemeente-bergen-op-zoom-koningsdag-vlag
De vlag kan uit voor Koningsdag. Foto: Gemeente Bergen op Zoom.

De officiële opening van Koningsdag 2019 in Bergen op Zoom gaat vanaf 9.30 uur op de Grote Markt van start. Wat je kan verwachten? Toeschouwers worden getrakteerd op een vlaggenparade en kinderen die dit jaar veel betekend hebben voor de stad, krijgen een kinderlintje opgespeld. Na dit spektakel organiseert de gemeente een oranjeborrel in de Hofzaal van het Markiezenhof. Vanaf 12.00 uur wordt er geproost op het koningspaar. Nu kan het feest pas écht beginnen!

Festival Oranje Plein

Serieus, een écht festival tijdens Koningsdag in Bergen op Zoom? Jazeker! Omdat in 2019 een festival niet meer weg te denken is, wordt de Stationsstraat omgetoverd tot een mini-festival. Samen met het Oranje comité Bergen op Zoom zorgt Bergenopzoom NL event van 10.00 uur tot en met 20.00 uur voor een muzikaal feestje in de buurt van het station. Heb je honger gekregen van het dansen? Dat komt goed uit, want er zal voldoende lekkers zijn. Want wat is een festival zonder eten? Smakelijk!

Zoals beloofd! NIEUW dit jaar is het Oranjeplein! We toveren de Stationsstraat tijdens Koningsdag om tot een mini…

Posted by Koningsdag Bergen op Zoom on Tuesday, 9 April 2019

Heel de dag door: activiteiten op de Grote Markt

De feesttent op de Grote Markt heeft ook op Koningsdag een mooi programma!11.15 uur Presentatie Soepproject Bergen op…

Posted by Koningsdag Bergen op Zoom on Saturday, 13 April 2019

Vergeet je niet naar de Grote Markt te gaan tijdens Koningsdag? Heel 27 april is daar genoeg te beleven! Eten, dans, muziek: alles komt voorbij. Om 11.15 uur gaat het soepproject van start, waarbij daklozen mensen in het zonnetje worden gezet. Want laten we niet vergeten: tijdens Koningsdag is het voor iedereen feest! Om 20.00 uur sluit SOOPH! de verjaardag van Willem-Alexander op de Grote Markt af met soul, funk, disco en alle andere muziekstijlen die er nog meer zijn. Dat wordt gegarandeerd dansen! Wil je weten wat de weersverwachtingen zijn terwijl je losgaat? Hier lees je meer.

Te veel om op te noemen

Plattegrond Koningsdag 2019 Bergen op Zoom.
Plattegrond Koningsdag 2019 in Bergen op Zoom. Foto: Oranje comité Bergen op Zoom

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven tijdens Koningsdag 2019 in Bergen op Zoom. Van sport tot muziek en dans tot stadkoningsschieten. Wil jij weten wat er tot op de minuut te beleven is? Bekijk dan hier het programma van het Oranje comité Bergen op Zoom. Oranje boven!

Koningsdag Halsteren

Komt u dit jaar ook weer op Koningsdag in Halsteren?

Hopelijk wordt het dit jaar ook weer een stikgezellige Koningsdag in Halsteren,…Komt u ook?

Posted by Oranjevereniging Halsteren on Monday, 8 April 2019

Woon je in Halsteren? Ook daar is het natuurlijk feest met Koningsdag. Kijk vanaf 10.00 uur naar de versierde fietsoptocht, struin de vrijmarkten af of doe mee met de spellenmiddag op landgoed De Beek. Wil je meer weten? Klik dan hier. En na je rondje op de Halsterse vrijmarkt en spellenmiddag kom je natuurlijk wel even kijken in de Bergse binnenstad, toch?

Lees meer:

oranje

Regen tijdens Koningsdag 2019 of niet? Dit is de weersverwachting in Bergen op Zoom

Met spanning houden we in Bergen op Zoom de weersverwachtingen in de gaten. Want het is dezelfde vra...
koningsdag-2018-bergen-op-zoom-18

Sta jij tijdens Koningsdag 2019 op de vrijmarkt? Dan is het slim om dit te lezen

Ben je van plan om tijdens Koningsdag 2019 op de vrijmarkt van Bergen op Zoom te staan? Dan zijn er ...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.