Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Bergenaren met klachten

Door Carin van der Meij 7 april 2020

Zit je lekker op je balkon of in je tuin, krijg je een niesaanval. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij Bergenaren met hooikoortsklachten. Sommige symptomen lijken alleen erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, is dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kan dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat.” In dat geval kan je contact opnemen met je huisarts.

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Bergenaren die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Bergen op Zoom

De zon laat komende dagen weer van zich horen, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in Bergen op Zoom. Op de site van Weeronline kan je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Bergen op Zoom de meeste pollen op dit moment afkomen van de berk.

Lees ook:

Waarom komt er geen lock-down? Omdat dit volgens de Rijksoverheid geen meerwaarde heeft. Het virus zou zich in die situatie minder makkelijk verspreiden, al bouwt niemand immuniteit op. Wanneer de lock-down dan opgeheven wordt, is er volgens de overheid een kans dat juist dan veel mensen in een korte periode ziek worden. Het virus stel je daardoor juist uit. Leeg Terras grote markt cafe restaurant stoelen bourgondiër bourgondier corona coronavirus

Vraag en antwoord over het coronavirus: zo weet je waar je aan toe bent

Het coronavirus is naast een pandemie ook een grote zoektocht. Wat mag nog wel en wat mag niet? Om j...
bestellen afhalen bergen op zoom biercafé 't Locomotiefke Locomotiefke bier bezorgen

Locomotiefke geeft positieve draai aan sluiting door corona: ‘Wij gaan speciaalbier bezorgen’

Even niet naar het café: dat is het resultaat van de verregaande maatregelen die nodig zijn om het c...
ijszaak crusio vroeger winkels in bergen op zoom

7 x winkels waarvan je bijna vergeten bent dat ze er gezeten hebben

Tijden veranderen. Het VVV had vroeger een andere locatie en voor het oude pand van de Hema kon je o...

adv.