Alexandra helpt ouderen in Bergen op Zoom: ‘Door ons sta je er nooit alleen voor’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanager Alexandra Levens | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat 1 op de 3 mensen mantelzorger is? In Bergen op Zoom zijn er veel mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, zowel mantelzorgers als hulpvragende ouderen. Vestigingsmanager Alexandra Levens van Saar aan Huis in Bergen op Zoom wil daar het verschil in maken met aanvullende mantelzorg.

Saar aan Huis kun je zien als een aanvulling op de thuis- en mantelzorg. “Waar thuiszorg zich meer op de verpleegkundige taken focust, bieden wij vooral persoonlijke zorg aan”, legt Alexandra uit. “Helpen met boodschappen, samen wandelen, spelletjes doen. Alles wat een mantelzorger doet, kunnen wij ook. Wij zorgen ervoor dat onze cliënten zo lang en prettig mogelijk thuis kunnen blijven wonen.”

Wat doet een Saar?

De taken van een Saar zijn heel verschillend en afhankelijk van de wensen van de cliënt. Waar de één meer baat heeft bij de boodschappen die gedaan moeten worden, kan de ander juist weer wat hulp gebruiken bij het koken. Het werk is daarom heel divers. Alexandra licht toe: “De cliënt en de mantelzorger staan centraal. Wij kijken naar hun behoeftes en spelen hier op in. Door dit te doen, kunnen wij onze cliënten écht een helpende hand bieden.”

Matchmaking

Naast Saars werken er ook Brammen bij Saar aan Huis. Dit zijn mannelijke aanvullende mantelzorgers. Het is belangrijk dat een Saar of Bram past bij de cliënt. “We kijken of de Saar raakvlakken heeft met de cliënt, of ze bij elkaar in de buurt wonen en of ze elkaar op persoonlijk vlak liggen”, vertelt Alexandra. “Het gaat niet alleen om de zorg. De band die je met elkaar vormt, is net zo belangrijk!”

Zelfstandig wonen

Het hebben van een eigen plek is ontzettend belangrijk. “Wij ondersteunen ouderen zodat zij zo lang en prettig mogelijk thuis kunnen blijven wonen”, vertelt Alexandra. “Wij bieden mantelzorg op maat naar de wensen van de cliënt. Met elkaar zorgen we ervoor dat iemand nog heel lang zelfstandig thuis kan wonen.”

Steentje bijdragen

Alexandra werkte niet altijd in de zorg. Hiervoor was ze werkzaam in de relatiebeheerbranche. “Ik wilde al een tijd iets anders doen. Het sociaal maatschappelijke, het helpen van de mensen die het echt nodig hebben, sprak mij ontzettend aan. Toen ik op het nieuws een item zag over Saar aan Huis was ik gelijk verkocht. Dit is wat ik wil doen. Zo wil ik mijn steentje bijdragen”, legt Alexandra uit. “Ik vind het leuk om verzorgend werk te doen en de dankbaarheid die je ervoor krijgt is geweldig!”

Het werk geeft Alexandra heel veel kracht. “Mensen schakelen over het algemeen laat hulp in, waardoor de mantelzorger vaak al overbelast is. Als je ze aan de telefoon horen dat een Saar ze gaat helpen, hoor je de emotie in hun stem. Het voelt ontzettend goed om ze te vertellen dat de hulptroepen eraan komen!”

Profiel

Eigenlijk kan iedereen Saar of Bram worden, maar Alexandra zoekt vooral mensen van boven de veertig jaar. Heb jij je hart op de goede plek en levenservaring? Dan zit je sowieso goed. “Wat ik zoek in een Saar of Bram zijn mensen die affiniteit hebben met ouderen en mantelzorg. Het grootste gedeelte van mijn cliënten zijn ouderen. Daarvan heeft ongeveer zestig tot zeventig procent dementie”, vertelt Alexandra. “Heb je daar ervaring mee? Dan kun je zo bij ons aan de slag!”

Saar nodig of worden?

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken? Vraag dan nu aanvullende mantelzorg aan van Saar aan Huis. Ben je enthousiast geworden door het verhaal Alexandra en zou je zelf graag de handen uit de mouwen willen steken bij ouderen thuis? Meld je dan snel aan als Saar.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Help nieuwe ouders de eerste duizend dagen: dit is wat jij kunt betekenen”

Help nieuwe ouders de eerste duizend dagen: dit is wat jij kunt betekenen

Aangeboden door Samenwerkende Gezondheidsfondsen

Ga naar “Joke had jarenlang last van haar nieuwe heup: ‘Na deze operatie heb ik mijn leven terug’”

Joke had jarenlang last van haar nieuwe heup: ‘Na deze operatie heb ik mijn leven terug’

Aangeboden door Sint Maartenskliniek

Ga naar “Ja écht: dankzij Monique is stoppen met roken makkelijk”

Ja écht: dankzij Monique is stoppen met roken makkelijk

Aangeboden door Tren Counseling

Monique Hermus van Tren Counseling helpt met ooracupunctuur bij stoppen met roken in regio Bergen op Zoom

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “McGregor leren portemonnee voor € 5,95”

McGregor leren portemonnee voor € 5,95

  • Action
  • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

  • Action
  • Geldig t/m 29 november 2022

Agenda

Ga naar “Lampionnenoptocht”

Lampionnenoptocht

  • 2 december 2022
lampionnenoptocht sint sinterklaas zwarte piet pieten sint nicolaas lampioen
Ga naar “Santarun”

Santarun

  • 17 december 2022
santarun santa run 2019 grote markt winter bergs winterparadijs schaatsbaan kerstman kerst kerstmis