Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meedoen met een online corona-onderzoek: ook jij kan je steentje bijdragen

Door Joost Verdult 23 mei 2020

Sta jij graag voor een ander klaar en help jij waar je maar kan? Dan hebben we iets voor je. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) houdt met een Infectieradar de verspreiding van infectieziekten in de gaten. Door mee te doen aan een online corona-onderzoek kan jij je steentje bijdragen. 

Iedereen in Nederland kan zich inschrijven voor het corona-onderzoek van het RIVM. Doe je mee? Dan geef je één keer per week aan of je in de afgelopen week koorts of andere klachten had. Ook als je nergens last van hebt, geef je dat door.

Virus in kaart brengen

Door middel van de Infectieradar brengt het RIVM het aantal infecties in kaart. Dit geldt dus ook voor eventuele toe- en afnames van het coronavirus. Sinds 17 maart hebben 22.000 deelnemers zich al ingeschreven. Dit lijkt misschien al veel, maar het RIVM wil onderzoek doen onder 100.000 Nederlanders. In totaal kunnen maximaal 150.000 mensen met Infectieradar meedoen. Mochten er dan tóch nog meer mensen zich geroepen voelen om mee te doen, dan kan het onderzoek alsnog uitgebreid worden.

Verspreiding van corona

Niet iedereen die besmet denkt te zijn met corona wordt getest. Daardoor is het volgens het RIVM lastig om te achterhalen hoe het virus zich over Nederland verspreidt. Door te helpen, kan in kaart worden gebracht waar de mensen wonen die klachten hebben. Volgens het rijksinstituut is het belangrijk om ook naar klachten te kijken die niet bij de huisarts worden gemeld, juist nu verschillende maatregelen versoepeld worden.

Zo meld je jezelf aan

Doe je mee met het corona-onderzoek? Dan ontvang je eerst een registratie met vragen over je achtergrond. Denk daarbij aan informatie over je leeftijd, werk, bestaande ziekten en aandoeningen. Vervolgens krijg je wekelijks een e-mail. Heb je geen klachten, dan duurt het invullen zo’n halve minuut. Heb je een loopneus of andere klachten? Dan zal het invullen tussen de drie en vijf minuten duren.  Meedoen aan de Infectieradar kan door hier te klikken.

Lees meer:

nieuwe eigenaren de parket- en laminaat winkel parket laminaat vloeren vloer woonboulevard

Nieuwe eigenaren Parket- en Laminaatwinkel: ‘Zij gaf eigenlijk het voorzetje, ik kopte ‘m erin’

Of ze de Parket- en Laminaatwinkel aan de Van Konijnenburgweg wilden overnemen. Het was de vraag die...
dienstregeling bussen Bergen op Zoom

Handig: alles wat je moet weten voordat je in de Bergse bus stapt

De bus pakken in coronatijd, hoe werkt dat momenteel? Hoe werkt de anderhalve meter afstand in de bu...
corona coronavirus waarschuwing poster

Quiz: test je kennis over de coronamaatregelen in Bergen op Zoom

Mag ik nu met vrienden afspreken in het Anton van Duinkerkenpark? En met hoeveel mensen kan ik strak...

adv.