Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Last van prikkelbaredarmsyndroom? De Rode Pilaren vertelt hoe jij buik kalmeert

Aangeboden door De Rode Pilaren 17 oktober 2020

Laten we het eens over je darmen hebben. Misschien niet een supersexy onderwerp, maar het orgaan kan bij sommigen voor vervelende klachten zorgen: het prikkelbaredarmsyndroom. De Bergse drogisterij De Rode Pilaren praat je bij en geeft tips om je buik kalmer aan te laten voelen.

Het prikkelbaredarmsyndroom is een verzameling van verschillende vervelende en onverklaarbare klachten, zo geeft drogisterij De Rode Pilaren aan. Denk hierbij aan krampen, diarree, verstoppingen en ontstekingen.

Lief zijn voor je darmen

Ongeveer één op de tien mensen heeft last van dan prikkelbare darm. Door goed te zorgen voor je darmen, kunnen verschillende klachten volgens de Bergse drogisterij verminderd of voorkomen worden. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door een verstoring in je darmen. Dat kan een bijwerking zijn van medicijnen, al is stress en net zo’n grote boosdoener. Ook door bepaald eten en veel alcohol kunnen je darmen van slag raken.

Krijg je balans terug

Een manier om je darmen kalmer te maken, is door stress aan te pakken. Alleen is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Waar voor de een wandelen een stressverlager is, heeft de ander baat bij mediteren. Is dat niets voor jou of lukt het je toch niet om je stress weg te krijgen? Dan kan je volgens drogisterij De Rode Pilaren ook baat hebben bij wat hulpmiddelen. Want ben jij blij, dan is de kans groot dat jouw buik dat ook is. Met kruiden zoals Rhodiola rosea en Ashwagandha is de kans groter dat het ontspannen net wat beter bij je lukt.

(Tekst loopt verder onder de foto)

rode pilaren bergen op zoom3
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Beweging en voeding

Niet alleen stress is een boosdoener voor je buik, voldoende beweging en een goede voeding zijn net zo belangrijk. Om je darmen een voorsprong te geven, kan je kiezen om voeding te even aan de gunstige darmbacteriën. Ook het gebruik van prebiotica, een verzamelnaam voor stoffen die de groei van bepaalde bacteriesoorten in het lichaam bevorderen, kan daarbij helpen. Wat nog meer kan helpen? Langsgaan bij De Rode Pilaren. Zij vertellen je namelijk exact bij welke hulpmiddelen jij eventueel baat hebt.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Rode Pilaren. Meer over De Rode Pilaren ontdekken?

De Rode Pilaren drogisterijen

Gesloten09:30 - 17:00

Zuivelstraat 37, Bergen op Zoom

Bekijk meer:drogisterijen

Lees meer:

De Rode Pilaren kruiden thee specerijen drogisterij gluhwein detox thee winkel

Met deze geurige smaakmakers en kruidige krachtpatsers proef je het najaar pas écht

De temperatuur daalt, de regenbuien komen steeds regelmatiger terug en de dagen worden korter. Aan a...
rode-pilaren1

Herfst! Zo voorkom je zo goed mogelijk dat je verkouden wordt

Het zonnige weer lijkt verleden tijd te zijn en we maken ons op voor de herfst. Je weet wel, die per...
mega-vitaal

Speciaalzaak in de binnenstad stopt: dit gebeurt met de klanten

Om maar direct met de deur in huis te vallen: specialistenwinkel in voedingssupplementen en sportvoe...

adv.