Joke had jarenlang last van haar nieuwe heup: ‘Na deze operatie heb ik mijn leven terug’

Aangeboden door Sint Maartenskliniek

Jarenlang had Joke Brabers (70) last van heupklachten. Zelfs na meerdere operaties én een nieuwe prothese. Toen ze bij de Sint Maartenskliniek terecht kwam veranderde haar leven compleet: “Eindelijk kan ik weer vooruit kijken.”

Mensen met een kunstheup of kunstknie krijgen soms last van hun prothese. Door de pijn hebben ze dan nauwelijks bewegingsvrijheid. De Sint Maartenskliniek in Woerden is gespecialiseerd in zogenaamde knie- en heuprevisies. Bij een revisieoperatie wordt de oude prothese vervangen voor een nieuwe prothese. Deze operaties zijn erg complex, maar kunnen ervoor zorgen dat de protheseklachten tóch verdwijnen. Door hun grote expertise kan de Sint Maartenskliniek mogelijk meer doen dan een eigen arts. Dat overkwam Joke: na jaren van pijn kan ze nu weer van alles doen.

Ben je of ken je iemand met aanhoudende klachten na het krijgen van een heup- of knieprothese? Dan kun je via je huisarts een verwijzing krijgen voor de Sint Maartenskliniek. De Sint Maartenskliniek is door het hele land goed bereikbaar en heeft locaties in Woerden, Nijmegen en Boxmeer. Je leest er alles over op de website.

Lees verder onder de foto >

De tel kwijt

Hoe vaak ze geopereerd is, weet Joke niet meer precies. “Ik ben de tel kwijtgeraakt. Vier, vijf, misschien wel zes keer werd ik geopereerd aan mijn heupprothesen”, vertelt Joke. De klachten begonnen zo’n vijftien jaar geleden. “Ik had veel pijn aan mijn linkerheup tijdens het lopen. Op een gegeven moment kon ik ook niet meer bukken, fietsen of het huishouden doen.”

Joke kreeg uiteindelijk een nieuwe kunstheup, maar de pijnklachten verdwenen niet. In een ander ziekenhuis vervangen artsen haar prothese voor een nieuwe. Helaas hielden de klachten aan. “In de periode daarna ben ik nog een aantal keren geopereerd. Bovendien had ik óók rechts een prothese nodig. Omdat ik slechter was gaan lopen, was mijn rechterheup versleten.”

Experts

Joke liep daardoor jarenlang rond met pijn. “Ik fiets graag, heb een eigen moestuin en vindt het leuk om op mijn kleinkinderen te passen. Alles moest ik opgeven. Zelfs slapen deed pijn.” Tot een kennis haar op de Sint Maartenskliniek wees. “Zij werkte daar. De artsen zijn gespecialiseerd in complexe heupproblemen en voeren ingewikkelde operaties wekelijks uit. Ze hebben dus veel ervaring. Ook op internet las ik alleen maar positieve verhalen. Kortom: dáár moest ik heen! Ik vroeg mijn huisarts om een verwijzing en kon gelukkig al binnen een paar weken terecht.”

Serieus genomen

Het eerste gesprek met de orthopeed voelde meteen goed. “Voor mij was maar één ding belangrijk: dat ik weer pijnloos kon bewegen. Gelukkig nam de dokter uitgebreid de tijd om mijn verhaal te horen. Ook legde hij daarna duidelijk uit wat het behandelplan was. Ik voelde me echt serieus genomen.” Na de operatie voelde Joke meteen dat de pijn weg was. “Zes weken later had ik mijn krukken al bijna niet meer nodig!”

Lees verder onder de video van Joke >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Leven terug

Na een valpartij moet Joke met spoed ook aan haar heupprothese aan de rechterkant worden behandeld. “Ik zei meteen tegen mijn huisarts dat ik alleen naar de Sint Maartenskliniek wilde. Ook nu werd ik weer zó goed opgevangen: de volgende dag werd ik al geopereerd.” Het herstel ging deze keer nóg sneller. “De ochtend na de operatie leunde ik al op krukken naast mijn bed. Nog eens een paar weken later stond ik als vanouds in mijn moestuin aardappelen te rooien en sla te plukken. Ik ben ontzettend blij dat ik alles weer kan doen en vooruit kan kijken. Na al die jaren heb ik eindelijk mijn leven terug.”

Meer weten?

De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd en zeer ervaren in het verhelpen van aanhoudende klachten na een knie- of heupprothese. Heb je iemand in je omgeving die al lange tijd rondloopt met zulke klachten? Dan is het zeker de moeite waard om te kijken wat Sint Maartenskliniek voor je kan betekenen. Soms kan een fysiotherapeut of eigen arts het niet oplossen, maar is er toch nog een uitweg.

De kliniek heeft locaties in Woerden, Nijmegen en Boxmeer en is dus vanuit elke hoek van het land goed bereikbaar. Complexe klachten krijgen voorrang bij de Sint Maartenskliniek. De huisarts kan je helpen met een verwijzing. Kijk voor meer informatie op de website.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Lekker de deur uit en zweten: 6 x gratis en voor niets sporten in Bergen op Zoom”

Lekker de deur uit en zweten: 6 x gratis en voor niets sporten in Bergen op Zoom

sportiefste steden Bergen op Zoom in top 50 van meest sportieve steden bergen op zoom sportieve mensen de grote melanen halsteren natuur groen natuurgebied bomen bos gras sporten sport sportoestel sportoestellen fitness fitnessen
Ga naar “Goede voornemens? Dan kun je best wat hulp gebruiken: bij deze winkel moet je zijn”

Goede voornemens? Dan kun je best wat hulp gebruiken: bij deze winkel moet je zijn

Aangeboden door De Rode Pilaren

Eindeloos veel supplementen staan voor je klaar | Foto: De Rode Pilaren
Ga naar “Van wintertenen tot snotneuzen: deze natuurlijke drogist helpt bij najaarskwaaltjes”

Van wintertenen tot snotneuzen: deze natuurlijke drogist helpt bij najaarskwaaltjes

Aangeboden door De Rode Pilaren

Je bent van harte welkom in de winkel | Foto: De Rode Pilaren

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg pantoffels € 74,99”

Ugg pantoffels € 74,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Agenda

Ga naar “Neuzebal in de Stoelemat”

Neuzebal in de Stoelemat

 • De Stoelemat
 • 28 januari 2023
neuzebal art Neuzebal
Ga naar “Tusse de Schuifdeure in de Stoelemat”

Tusse de Schuifdeure in de Stoelemat

 • De Stoelemat
 • 11 februari 2023
vastenavend schuifdeure Tusse de Schuifdeure
Ga naar “Wagetjes Kijke”

Wagetjes Kijke

 • 15 februari 2023
Wagetjes Kijke wagetjes kijke wagentjes kijken bergen op zoom vastenavend konterscherp 2020 optocht
Ga naar “Dweilbandfestival in de Stoelemat”

Dweilbandfestival in de Stoelemat

 • De Stoelemat
 • 19 februari 2023
dweilbandfestival
Ga naar “Kermis”

Kermis

 • Van 7 apr t/m 16 apr
kermis boulevard attractiekermis boulevard attractie