Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gülseren over haar stage bij ’t Zorghuys: ‘Dit vind ik zo leuk dat ik altijd op tijd ben’

Aangeboden door ’t Zorghuys 30 maart 2019

Helemaal blanco stapte Gülseren Erkan (17) in haar nieuwe avontuur: op stage bij ’t Zorghuys. Daar ontdekte ze pas wat dementie was. Maar toen ze eenmaal wist dat je met een glimlach zoveel voor mensen kan betekenen, was het duidelijk dat ze hier helemaal op haar plek zit.

“Normaal kom ik overal te laat, maar dit vind ik zo leuk dat ik altijd op tijd ben”, zegt Gülseren. Ze studeert niveau 1 aan het Kellebeek in Bergen op Zoom en had geen idee wat ze hiermee wilde gaan doen, totdat ze in een warm bad bij ’t Zorghuys terechtkwam.

Praatje maken

“In het begin wist ik niet eens wat dementie was en daar moest ik in de eerste maand al een verslag over schrijven. Ik stelde aan bewoners vragen als: waar woon je? Maar daar kan niet iedereen antwoord op geven, omdat ze dat zijn vergeten”, zegt Gülseren. Gelukkig leerde ze daar beter mee omgaan. In haar stage leert ze mensen te begeleiden bij activiteiten, mag ze onder begeleiding wassen en de verpleegkundige assisteren. “Ik maak een praatje met mensen en bezorg ze een glimlach. Na een paar maanden merk je echt dat ze blij zijn om je weer te zien en dat is zo leuk.”

Hoe gaat het met u?

Nu Gülseren al een paar maanden stage loopt bij ’t Zorghuys mag ze af en toe ook zelf activiteiten bedenken. “Sommige bewoners zijn graag met verzorging bezig. Die heb ik laatst verrast met een gezichtsmaskertje en een relaxmuziekje op de achtergrond. Het is zo mooi om te zien dat ze daar echt van genieten.” Gülseren loopt één jaar stage bij ’t Zorghuys. Of ze dit werk wil blijven doen? “Ja, dat wil ik echt!” Haar praktijkbegeleider Sandra de Loos beseft maar al te goed dat Gülseren op een jonge leeftijd met een kwetsbare doelgroep in aanraking komt. Sandra: “Daarom willen we vooral leren dat mensen met dementie het al heel fijn vinden als er iemand bij ze komt zitten en vraagt: hoe gaat het nu met u? Soms kijken ze samen op een fotolijstje en halen ze herinneringen op?” En juist dat vindt Gülseren zo leuk aan haar stage bij ’t Zorghuys.

Iets voor jou?

’t Zorghuys is op zoek naar vakantiekrachten die de bewoners net een beetje extra aandacht geven. Bekijk hier de vacature:

zorghuys-steenbergen

Verzorgende (vakantiebaan)

Ben je positief en enthousiast? Steek je graag de handen uit de mouwen voor bewoners? Dan biedt 't Z...

Meer over ’t Zorghuys ontdekken?

’t Zorghuys verpleeghuizen

GeopendHele dag

Van Glymesstraat 30, Steenbergen

Bekijk meer:verpleeghuizen

Lees ook:

t zorghuys

Sandra ging van Bravis naar ’t Zorghuys: ‘Hier heb ik geen seconde spijt van gehad’

Sandra de Loos is 31 jaar oud en werkzaam als Verpleegkundige. Ze heeft haar opleiding gedaan in het...
zorghuys steenbergen

Adrie, Riet en Conny zijn van groot belang voor ’t Zorghuys: ‘Het is een roeping’

Als Daar in dat kleine café aan de haven door 't Zorghuys klinkt en alle bewoners zingen mee, kan Ad...
teamfoto zorghuys

Rainier Nuijten weet het zeker, hier zit zijn dementerende moeder op de juiste plek

"Soms hoor ik van die horrorverhalen dat ouderen in een verzorgingstehuis de hele dag in hun pyjama ...

adv.