Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aardappelkisten vullen tot plafonds schilderen: Bergse festivalorganisatoren maken tijdelijke carrièreswitch

Door Joost Verdult 17 oktober 2020

Zouden de mannen achter de muziekevenementen van 90’s No Limits en BergenopZoomNL Rotterdams zijn geweest, dan zou hun slogan ‘niet lullen maar poetsen’ zijn. Door het coronavirus kunnen de Bergse festivals van Focus Events niet doorgaan. Toch betekent dat niet dat Jeroen Bogers, Jan de Viet en Rene Hopmans voor zich uit staren en wachten op betere tijden.

Zowel de tiende editie van 90’s No Limits als het Hollands feestje BergenopZoomNL werden vanwege het coronavirus gecanceld. Doordat de geldkraan voor de eigenaren van Focus Events werd dichtgedraaid, moesten ze hun salaris op een andere manier verdienen. Dankzij vrienden, familie en klanten in hun branche gingen de drie Bergenaren een nieuw avontuur aan.

Manusje-van-alles

Je kan het zo gek niet bedenken of de festivalorganisatoren pakken de kans met beide handen aan. “Laatst hebben wij bij een boer in de buurt geholpen met het verpakken van de aardappelen, we schilderen huizen, knappen tuinen op en hebben zelfs paaltjes in de grond gezet”, geeft Rene aan. “Ook hebben we ons kantoorpand aan de Poortweg helemaal opgeknapt. Waar we voor Focus Events vaak achter het bureau zitten, hebben we nu vooral fysiek werk.”

(Tekst loopt verder onder de Facebookpost)

Elkaars krachten kennen

Het klussen en schilderen krijgen ze door het te doen, steeds beter onder de knie. Hoewel de drie niet op een boerderij of met een kwast in hun handen zijn opgegroeid, hebben de eigenaren van Focus Events wel een grote troef in handen. Jan: “We werken al meer dan tien jaar samen. Daardoor weten we precies wat onze krachten zijn en wie welke sterke eigenschappen heeft. Dat heeft zo zijn voordelen.”

(Tekst loopt verder onder de Facebookpost)

Nieuwe klussen aannemen

Omdat de biertap in de festivaltent nog even dichtblijft, helpen Jeroen, Jan en Rene iedereen die nog handjes tekortkomt. “Mensen kunnen altijd contact met ons opnemen”, geeft Rene aan. “Als ze laten weten dat we nodig zijn, dan komen wij zo snel mogelijk hun kant op.”

Lees meer:

Mondkapje politiebureau Bergen op Zoom politie politiebureau bureau buro politieburo

Geen advies maar verplichting: alleen met mondkapje kom je het Bergse politiebureau in

Naast de al geldende coronaregels in de trein en bus, wordt het ook in het politiebureau van Bergen ...
vastenavend intocht vastenavend 2020 koppen vastenavendkoppen

Veiligheidsregio doet oproep aan verenigingen: denk na over alternatieven voor Vastenavend

De Optocht van 't Krabbegat is officieel de enige grote vastenavendactiviteit die is afgelast. Hoe h...
fietsen verboden Grote Markt Bergen op Zoom grote markt verkeersbord bord verboden te fietsen brommer brommer

Nieuwe regel: fietsen verboden op Grote Markt van Bergen op Zoom

Heb je dit nieuwe verkeersbord al gespot? Sinds begin september vind je de boodschap op alle toegang...

adv.