Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Bergen op Zoom

Door Carin van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. 

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week.

Coronabesmettingen in Bergen op Zoom

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Bergen op Zoom? De cijfers van LocalFocus gaan over de periode van 22 juli tot en met 4 augustus. Er zijn in die periode 41 besmettingen geregistreerd en er is één persoon met corona opgenomen in het ziekenhuis. Omgerekend komt dat neer op 60,7 besmettingen per honderdduizend inwoners. Kijkend naar de vorige meting: in de periode 15 juli tot en met 28 juli waren er 11 geregistreerde besmettingen in Bergen op Zoom. Omgerekend kwam dat dat neer op 16,3 besmettingen per honderdduizend inwoners.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook:

coronabesmettingen in Bergen op Zoom corona bergen op zoom nieuwe koopwoningen peperbus grote markt corona terras terrassen parasol bergen op zoom kerk

Gemeente en Bergse horeca-afdeling roepen op: ‘Blijf de coronamaatregelen serieus nemen’

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Bergen op Zoom en de gemeente Bergen op Zoom roepen de b...
coronamaatregelen antwerpen

Niet funshoppen en een avondklok: deze nieuwe en strengere coronaregels gelden in Antwerpen

Antwerpen is een geliefde Belgische stad voor de Bergenaren. Als we niet naar Breda gaan om te shopp...
coronatest bergenaren

Bij milde klachten een coronatest laten doen? Zo denken Bergenaren erover

Kwam er onlangs nog naar voren dat er in de praktijk weinig Nederlanders een coronatest lieten afnem...

Meer over

Corona Nieuws

adv.