Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

70-plussers in Bergen op Zoom: zoveel ouderen vallen bij ons in de risicogroep

Door Joost Verdult 6 april 2020

Mensen met een slechte gezondheid en 70-plussers vallen op het gebied van het coronavirus in een risicogroep. Wanneer zij COVID-19 zouden krijgen, is in vergelijking met jongere mensen de kans groter dat zij ernstig ziek worden. Hoeveel inwoners van Bergen op Zoom van 70 jaar en ouder vallen in die risicogroep?

Mensen die in Bergen op Zoom wonen en in de categorie ‘risicogroep’ vallen, kunnen volgens de Rijksoverheid de komende tijd het best thuis blijven, zo min mogelijk bezoek ontvangen en 1,5 meter afstand houden (in het geval ze toch iemand zien).

(Tekst loopt verder onder de kaart van Brabant met 70-plussers)

Percentage 70-plussers

Uit cijfers van het CBS blijkt dat een op de acht Nederlanders ouder is dan 70 jaar. Een op de acht Nederlanders (12,5%) is ouder dan 70 jaar: daarmee lopen ruim 2,3 miljoen ouderen een hoog risico om ernstig ziek te worden van het nieuwe coronavirus. Uit de laatste cijfers van het CBS is 14,8% van de Bergse bevolking ouder dan 70 jaar. Dat gaat om iets meer dan 9.900 mensen. Een hoger percentage dan het landelijk gemiddelde dus.

(Tekst loopt verder onder de kaart van Nederland met 70-plussers)

Situatie in randgemeenten

Het percentage ouderen in Steenbergen (14,6%) en Roosendaal (14,9%) is ongeveer gelijk aan Bergen op Zoom (14,8%). Een stuk hoger zijn de percentages in de gemeente Woensdrecht. Zo’n 17,5% van de inwoners is namelijk ouder dan 70 jaar. In de gemeente Reimerswaal en Tholen zijn de percentages juist lager dan in Bergen op Zoom. Waar het in Reimerswaal om 12% gaat, is het in Tholen 13,5 procent.

Lees meer:

corona coronamaatregelen risicogroep bergen op zoom Coronamaatregelen Bergen op Zoom corona 1,5 meter afstand geen handen schudden houd afstand albert heijn supermarkt de zeeland

[foto’s] Coronamaatregelen in beeld: dit effect heeft het virus op onze stad

De overheid was duidelijk tijdens de persconferentie van dinsdag 31 maart: onder andere cafés, resta...
Mattijs van Dam dj-duo verdampt

Matthijs van Bergs dj-duo Verdampt over zijn eerste livestream: ‘Zelfs in Tokyo is er gekeken’

Uitgaan terwijl je in je huiskamer bent. Matthijs van Dam (26) en Yannick Verrest (26) van dj-duo Ve...
avondvierdaagse bergse avondvierdaagse niet door

Geen medaille dit jaar: 75ste Bergse Avondvierdaagse gaat niet door

Door het coronavirus worden veel evenementen die de aankomende tijd zouden plaatsvinden verschoven n...

adv.