Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo willen wij ook wél oud worden!

Aangeboden door ’t Zorghuys 9 juni 2018

Toen we bij ’t Zorghuys op de koffie gingen, wisten we het zeker: zo willen wij ook wél oud worden! Niet alléén wij, maar wat ons betreft ook onze ouders, vrienden, familie en kennissen. Schijnt het zonnetje dan zitten de bewoners op het terras, is het haar te lang dan nemen ze plaats in de kappersstoel en ze gaan zelfs samen op vakantie.

Als wij langskomen, gaan we met de groep een eindje wandelen. We lopen achter elkaar aan richting het terras en onderweg kletsen we bij met een bewoonster: “Oh en we zijn op vakantie geweest hé! Dat was toch zo leuk, we zijn naar het museum geweest en hebben er heerlijk gegeten.”

Op het terras

’t Zorghuys organiseert echt van alles voor de bewoners als zij het maar naar hun zin hebben. Zo zijn ze net terug van een vakantie in Putten aan de Veluwe. Op het terras vangen we flarden op van de vakantietrip. Zo vertelt verzorgster Ellen: “We hadden een echt zonnige week! Zo hebben we heerlijk in een bootje gevaren, dat was leuk hé mevrouw.” Op het terras drinken we een bakje koffie met een lekkere roomsoes erbij! De ouderen kijken wat om zich heen, maken een praatje en genieten van het buitenleven.

zorghuys
Onze redacteur Natascha (rechts) samen met de bewoners van ’t Zorghuys. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Vrolijk oud worden

Even later stapt er uit de auto tegenover het terras een frisse, jonge vrouw. Al zwaaiend komt ze aangelopen: “Dag allemaal!” Ellen vertelt: “Dat is de dochter van één van de bewoonster.” Zo reageert een bewoonster: “Jeej, wat zie je er toch weer prachtig uit zeg!” De jonge vrouw lacht, wuift naar de mensen en gaat weer verder op weg. Iedereen is hartstikke vrolijk en vriendelijk naar elkaar toe. Als de koffie op is, komt de soep op tafel. Zo heeft iedereen toch wat warms binnen voor de lunch.

Wonen zoals thuis

Wat zo leuk is aan ’t Zorghuys, het is hier allemaal heel kleinschalig. Zo zijn er twee woongroepen van zeven tot acht personen. ’t Zorghuys biedt bewoners 24-uurs zorg op maat aan, maar ook dagopvang met passende activiteiten en overbruggingszorg voor de periode tussen thuis wonen en in ’t Zorghuys. Eet iemand liever pasta dan aardappelen, dat kan geregeld worden. Maar ook buiten van het zonnetje genieten, in de ochtend lekker onder de douche, het zijn allemaal gewoontes waar ze hier rekening mee houden. Zo willen wij ook wél oud worden!


Meer over ’t Zorghuys ontdekken?

’t Zorghuys verpleeghuizen

GeopendHele dag

Van Glymesstraat 30, Steenbergen

Bekijk meer:verpleeghuizen

adv.