Wat gaat er allemaal bij de Bergse Heide gebeuren?

Door Irma van Schaijk 16 juni 2018

Het plan Bergse Heide werd deze week voorgelegd aan de Bergse gemeenteraad. Als alles doorgaat, zijn er grote veranderingen op komst voor Bergen op Zoom! Wij zetten de plannen voor je op een rijtje:

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hotel

heide van de valk
Foto: ANP

Langs de A4 bij afrit 27 komt een groot hotel. Van der Valk wil hier een hotel met 150 kamers, 2600 vierkante meter restaurant, een congrescentrum, vergaderruimtes, wellness en een skybar bouwen.

McDonalds en KFC

mcdonalds
Foto: ANP

Op het terrein komen ook McDonald’s en KFC, en een duurzaam tankstation met naast de gewone brandstoffen ook elektrische laadpalen en waterstof.

Parkeergelegenheid

Om de auto’s van alle bezoekers kwijt te kunnen, komt er een parkeerplaats met zo’n 450 parkeerplaatsen. Ook komen er 260 fietsparkeerplekken, want het is natuurlijk een prachtig gebied om te fietsten of te wandelen.

Recreatiepark

Camping Vredenburg ging anderhalf jaar geleden failliet en wordt nu leeggeruimd. Op deze plek komen 150 recreatiewoningen.

Eilandje

de berk
Brasserie de Berk

Reza Smit, eigenaar van brasserie De Berk en restaurant Le Bouleau, heeft het eilandje op de Bergse Heide aangekocht om hier een horecagelegenheid te starten en misschien een speelbos voor kinderen.

Natuur

Ook wordt in het plan rekening gehouden met de natuur. De Kraggeloop wordt een meanderend beekje met poelen, veel riet en nieuwe bosgebieden. Kijk voor meer informatie op BN DeStem.

Lees ook:

mattemburgh

8 x uit eten buiten het centrum van Bergen op Zoom

Wil je even uit de drukte van de binnenstad? Even niet midden op de Grote Markt mensen kijken, maar ...

5 x bijzonder wandelen in Bergen op Zoom

De frisse buitenlucht opsnuiven, mooie natuur spotten, een beetje conditie opdoen: ga er eens lekker...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.