Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor op je bucketlist: 7 x dit moet je in Brabant hebben gedaan

Door Joost Verdult 20 september 2020

Toerist of niet: sommige dingen moet je gewoon gedaan hebben als Brabander. Niet alleen omdat ze typisch Brabants zijn, maar ook omdat het gewoon heel leuk is om te doen. Let’s get started! Hoeveel activiteiten kun jij al van je bucketlist afvinken?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Bezoek het oudste stadspaleis van Nederland

markiezenhof monument gebouw binnenplaats
Foto: Jurgen Kwisthout

Ben je in Bergen op Zoom, dan kan een bezoek aan het stadspaleis het Markiezenhof natuurlijk niet ontbreken. Het oudste stadspaleis van Nederland welteverstaan! Hier bezoek je verschillende indrukwekkende tentoonstellingen en ook bij de prachtige kamers kun je makkelijk wegdromen. Let op: in verband met de coronamaatregelen is reserveren verplicht! 

Vaar een rondje over de Bredase singels

breda grote kerk singels kma
Foto: indebuurt Breda

Breng je een bezoek aan Breda en laat de zon zich die dag zien? Lucky you! Iets dat dan niet mag ontbreken, is een vaartocht over de singels. Huur een bootje, neem zelf wat typisch Bredase biertjes mee en je dag kan niet meer stuk! Een sloep huren kan onder andere bij Bootje Varen Breda en BeleefBreda.

Beklim de toren van de Sint-Jan

brabant
Foto: indebuurt Den Bosch

Hét aangezicht van Den Bosch is natuurlijk de Sint-Jan. Die kun je ‘gewoon’ bezoeken, maar de toren in klimmen is ook mogelijk. In totaal kun je tot 43 meter hoogte komen. De toren zelf is wel nog een stuk hoger, maar de spits (van ongeveer dertig meter) is niet toegankelijk. Om die klim te doen, moet je overigens wel een goede conditie hebben. Je gaat namelijk maar liefst 218 treden op.

Schrobbelèr rondleiding

brabant
Foto: Schrobbelèr

Tilburg is Schrobbelèr en Schrobbelèr is Tilburg. Wat is toffer dan een rondleiding door de distilleerderij van het heerlijke kruidenbitter? Niet veel, zo blijkt. De ANWB riep de tour eerder dit jaar namelijk uit tot leukste uitje van Brabant. In de weekenden kun je aansluiten bij vaste rondleidingen, doordeweeks kun je je met een grote groep aanmelden.

Drink een biertje van Eindhovense bodem

brabant
Rob Bours van Stadsbrouwerij Eindhoven die een biertje tapt. Foto: indebuurt Eindhoven

Een bezoek aan Eindhoven is niet compleet zonder een Eindhovens biertje geproefd te hebben. Er wordt genoeg bier van eigen bodem gebrouwen door onder andere brouwerijen Van Moll, Het Veem of OLDSKOOL Brewery. Sla ook zeker niet een bezoekje aan Stadsbrouwerij Eindhoven over. De brouwerij won dit jaar de titel ‘Beste bier van Nederland’ met hun 150 Watt bier, een quadruppel van 10%. Dat wordt snel een bierproeverij inplannen dus!

Dwaal door de krochten van het Helmondse kasteel

brabant
Foto: indebuurt Helmond

Het kasteel in Helmond, de grootste waterburcht van Nederland, bestaat al zo’n zevenhonderd jaar! Ontdek de bijzondere geschiedenis door zelf door het kasteel te dwalen en maak een tocht over de krakende vloeren van de zolder, waar je luistert naar een spannend verhaal over een grote brand in 1549. Je koopt je ticket online en geeft daarbij aan wanneer je wilt langskomen. De zoldertour kun je doen op zaterdag en zondag. Vanaf Station Helmond wandel je in een paar minuten naar het kasteel.

Ga winkelen in smalle straatjes

brabant
Foto: indebuurt Den Bosch

Grote winkelketens vind je overal, maar Den Bosch kenmerkt zich door de kleine boetiekjes in de smalle straatjes. Achter de toonbank staat vaak ‘een echte Bosschenaar’ van wie alle roots in deze stad liggen. Tip: bezoek de Snellestraat, Kolperstraat, Ridderstraat en ga vervolgens door naar de Verwersstraat. De laatstgenoemde kun je vergelijken met de Bossche variant op de P.C. Hooftstraat.

Lees meer:

toren fort de roovere vestingswerk Jurgen Kwisthout

De omgeving ontdekken! 9 x mooie fietsroutes door Brabant

Wanneer de zon schijnt, is het heerlijk om op de fiets te stappen en de omgeving te verkennen. Braba...
Blote voetenpad bos bossen landgoed lievensberg

Vers van de pers: 7 x deze nieuwe hotspots in Brabant wil je bezoeken

We hoeven maar met onze ogen te knipperen en er is weer iets nieuws te vinden in onze provincie. De ...
outdoor escape Brabantse Wal Blote voetenpad bos bossen landgoed lievensberg

Lekker naar buiten: 7 x de mooiste wandelingen door Brabant

Wandelen is helemaal hot! Naast dat het goed is voor je gezondheid, kun je door een tocht met de ben...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.