Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annemaria koekoek! Bergse basisscholen door de jaren heen

Door Emilie Klasen 21 juli 2019

Stond je vroeger nog te springen om naar school te kunnen en met vriendjes te spelen, zo ben je tegenwoordig druk, druk druk met werk, studie of je gezin. En toch vergeet je niet snel de tijd op de basisschool. Elke week tijd om netjes te leren schrijven met een vulpen, buiten in de klimrekken te hangen of Annemaria koekoek te spelen. Tijd voor a trip down to memory lane: zo zagen de basisscholen in Bergen op Zoom er vroeger uit. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De Borghoek

Foto: West-Brabant Archief

Ben jij opgegroeid in Meilust? Dan ging je hoogstwaarschijnlijk naar De Borghoek. Hier een plaatje van jaren geleden. Kinderen spelen op het schoolplein en hebben een hoop plezier. Herken je het nog terug? Vast wel, aangezien het er na al die tijd nog bijna hetzelfde uitziet.

De Molenbeek

Foto: West-Brabant Archief

Hoppa, met z’n allen in de politieauto. Tijdens een kleuterproject op basisschool De Molenbeek in Nieuw-Borgvliet maken de kleine kinderen kennis met verschillende beroepen. Politiepet op, megafoon in de hand en de dag van deze kleuters is gemaakt. De school bestaat niet meer, maar hier vind je nog heel veel oude foto’s.

De Krabbenkooi

Foto: West-Brabant Archief

Hoe grappig is deze optocht van de Krabbenkooi?! De school is in 1985 ontstaan door samenvoeging van de kleuterschool aan de Van Dedemstraat en de lagere school aan de Coehoornstraat. Hier zie je de jongste leerlingen die met versierde bakfietsen van de kleuterschool naar de school aan de Coehoornstraat verhuisden.

Sancta Maria

Foto: West-Brabant Archief

Het is dat de auto’s en de panden eromheen het verklappen, anders zou je zo een, twee, drie niet zien dat dit een oude foto is van Sancta Maria. De basisschool is nagenoeg hetzelfde gebleven aan de voorkant. Tegenwoordig vind je aan de rechterkant het gebouw van peuteropvang Het Geitje.

De Noordster

Foto: West-Brabant Archief

Fotomomentje! Basisschool De Noordster verwelkomt in 1986 hun 100e leerling en dus komt de krant en een Bergse wethouder langs. De kinderen eromheen lijken niet zo onder de indruk te zijn van het feestelijke momentje 😉

De Verrekijker

Foto: West-Brabant Archief

Wat een spektakel! Tijdens een skateles op basisschool De Verrekijker springt de instructeur over de juf. De school is in 2010 afgebroken en heeft plaatsgemaakt voor basisschool Het Palet.

Lees ook:

Toen in: oud-burgemeesters van Bergen op Zoom

Natuurlijk weet jij dat Frank Petter de burgemeester is van Bergen op Zoom. Toch heeft de burgervade...
bergen op zoom De grote Markt (2) peperbus terras lekker weer zomer hoe oud is bergen op zoom

Back to the 80’s! 5 x Bergen op Zoom in de tijd van Miami Vice en beenwarmers

De val van de Berlijnse muur, de opkomst van schoudervullingen en Beatrix werd ingehuldigd als konin...
maria ommegang

75 jaar Maria Ommegang: de dankstoet door de jaren heen

De Maria Ommegang is een dankjewel van de Bergenaren aan het adres van Maria. Bleef de stad gespaard...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.