Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Bergen op Zoom: de Grote Markt door de jaren heen

Door Irma van Schaijk 24 september 2017

De Grote Markt is al eeuwenoud. Het plein wordt gezien als het oudste deel van de stad. En hoewel de monumentale panden nog prachtig intact zijn, is er toch best wat veranderd door de jaren heen. Kijk met ons mee:

In de 12e eeuw had Bergen op Zoom  al een onverharde kern met bebouwing en enkele uitlopers van straten. Toen de stad halverwege de 13e eeuw stadsrechten kreeg, groeide het uit tot een volwaardige stad. In loop van de eeuwen breidde de stad uit en in de 14e eeuw kreeg ze een ommuring. Ondanks dat er meer pleinen bij kwamen bleef de markt de centrale kern van de stad, mede dankzij de aanwezigheid van de Sint Gertrudiskerk en het Stadhuis.

grote markt

 

Terrassen en evenementen

Nu, in onze tijd, is de Grote Markt nog steeds het kloppend hart van de stad. Met terrassen en vele evenementen. Maar we weten toch ook nog wel dat de kiosk er stond, en dat je je auto gewoon midden op de markt kon parkeren!

grote markt

grote markt

grote markt

Jouw foto in deze rubriek

Heb je ook mooie oude foto’s die je hier wilt delen of waar je misschien meer van wilt weten? Stuur ze dan naar [email protected].

 

adv.