Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Plein 13 gaat op de schop en wij weten hoe het moet worden

Door Irma van Schaijk 10 november 2018

Bezoekers rijden meestal via de Rooseveltlaan naar het Bergse centrum. Dan kom je langs Plein 13 de stad in, nou niet meteen het mooiste stukje van onze stad. De gemeente wil het gebied daarom een facelift geven en wij hebben wel ideetjes over hoe dat moet worden.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Vastenavendplein

plein 13
Foto: BN DeStem Bewerking: indebuurt Bergen op Zoom

Laat bezoekers maar meteen zien waar ons hart ligt: bij Vastenavend. Dus een mooie Blauwe Schuit op het plein, wat krabbekes in de bomen, attributen van wagens langs de kant en huppetee: wedden dat heel veel Bergenaren hier willen wonen?

Warenhuizen

primark
Foto: ANP

De binnenstad wordt langzaamaan gevuld met kleine winkeltjes. Hartstikke leuk, maar laten we dan op Plein 13 een paar enorme warenhuizen plaatsen. In de leegstaande kantoren, het oude politiebureau: plek genoeg. We denken dan aan een Hudson’s Bay of een Primark bijvoorbeeld. Shoppen maar!

Een dorp in een stad

vakantiehuisje allemansland tiny house
Foto: Allemansland

De gemeente wil graag dat het gebied een plek wordt waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Dus weg met al die kantoorpanden en laten we er een ecodorpje maken: tiny houses, een moestuin en een speelparadijs voor kinderen. Het bekende project Allemansland in Oost-Brabant stroomt al razendsnel vol, dus waarom starten we zoiets niet in onze stad? Wij willen er in ieder geval dolgraag wonen en werken!

Uitgaanscentrum

Foto: ANP

Je bent 18, je wilt uit en je gaat naar… ja, waar kan je in Bergen op Zoom nou helemaal uit je dak? Wij zeggen: laten we een prachtig uitgaanscentrum maken à la Lloret de Mar of Albufeira. Hippe clubs, cocktailbars en danceclubs, waarvoor ze van heinde en verre naar onze stad komen.

Monumenten

efteling
Foto: ANP

Waar staat Bergen op Zoom om bekend? Om al haar prachtige monumenten natuurlijk! Alleen staan die niet op Plein 13… maar daar kunnen we wat aan doen! We bouwen hier weer een ouderwetse stadsmuur, een stadspoort, misschien een mooi paleis. Nep? Ja dat wel. Maar in de Efteling is het toch ook prachtig?

Heb jij leuke ideeën?

Giphy.com

Zo, wij hebben alvast een voorzetje gegeven. Heb jij leuke ideeën voor een mooie stadsentree? Laat het ons weten!

Lees ook:

beursplein

Nice to know: waar komen deze straatnamen vandaan? – deel 2

Kijk, als je in de Rozenstraat woont, is het wel duidelijk waar je straat naar vernoemd is (een bloe...
magic mike

Ideetjes voor het V&D-pand: Magic Mike naar Bergen op Zoom!

Het voormalig V&D-pand staat alweer bijna twee jaar leeg. Blijkbaar zijn er geen ondernemers die hie...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.