Bergs mysterie: waarom staan de fonteintjes op het Gouvernementsplein niet aan?

Door Irma van Schaijk 21 juli 2018

Al wekenlang is het prachtig mooi weer, tropisch zelfs. Hoe leuk is het voor kinderen om lekker met water te spelen bij de fonteintjes op het Gouvernementsplein. Maar helaas: de fonteinen geven al tijden geen druppel water!

De spelende kinderen onder de waterstralen levert iedere zomer vertederende beelden op. Maar deze zomer staat het Gouvernementsplein droog! Wij vroegen na waarom dat zo is.

Waterverspilling?

We zouden ons voor kunnen stellen dat het iets te maken heeft met droogte. Tenslotte worden we opgeroepen om op piektijden zuinig aan te doen met water. Misschien zijn de fonteintjes dan pure waterverspilling?

Het is de wind

Nee, droogte is niet de reden om de fonteinen uit te zetten, vertelt Nausikaa van den Merkenhof, woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom. “De fontein is heel windgevoelig. Afhankelijk van hoe de wind staat, wordt deze uitgezet om te voorkomen dat de mensen op de terrassen nat worden.” En schijnbaar staat de wind deze zomer vaak verkeerd, want als wij langskomen staan ze altijd uit! De ondernemers daar rekenen er in ieder geval op, want het terras staat bijna bovenop de fonteintjes. Nu maar hopen dat de wind niet opeens draait, de fontein weer aan gaat en het water de gasten natspuit!

fonteintjes gouvernementsplein
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Mysterie opgelost!

Weet jij nog een Bergs mysterie? Loop jij ook weleens door de stad en denk je: wat is dit? Waarom staat/hangt/ligt/zweeft/drijft dat daar en waarom dan? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit!

Lees ook:

dikke boom

Bergs mysterie: hoe oud is de dikke boom eigenlijk?

We lopen of fietsen er talloze keren langs als we in de stad zijn: de dikke boom op het Gouv...
Irma van Schaijk - Geplaatst op 7 juli 2018
ravelijn loch ness

Bergs mysterie: hebben we hier ons eigen monster van Loch Ness?

Het gerucht gaat dat we in Bergen op Zoom ons eigen monster van Loch Ness hebben. Jawel, hij...
Irma van Schaijk - Geplaatst op 14 juli 2018

Meer over

Mysteries