Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bergen op Zoom muziekstad: deze Bergenaren vind je op Spotify

Door Joost Verdult 22 januari 2020

Bergen op Zoom telt ontzettend veel muzikanten, met dank aan de Vastenavend. Natuurlijk heeft onze stad meer in haar mars dan Ei dèèr kom Steketee weer aan en ’t is koers, dus gooi d’oew erreme n’om’òòg. Ook op de streamingsdienst Spotify vind je muzikale toppers die een band hebben met Bergen op Zoom.

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Marijn van Geel

marijn van geel spotify bergen op zoom
Foto: Jurgen Kwisthout

Een van de muzikanten uit Bergen op Zoom die nummers op Spotify heeft staan, is volkszanger Marijn van Geel. Online, op de Krabbenfoor of tijdens BergenOpZoomNL: je komt de Bergenaar overal tegen. Heb je hem nog niet gehoord? Naast zijn account op Spotify, hoor jij hem ook op de aankomende editie van BergenOpZoomNL. Dus laat de boel de boel en luister naar het Bergs gevoel.

Elly Kellner

elly kellner
Foto: Ann Beckers

Singer-songwriter Elly Kellner is negen jaar als ze voor het eerst een gitaar krijgt. Ondertussen heeft ze muzikante een eigen album, won ze de Tumoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren én staat haar muziek op Spotify. Benieuwd naar het verhaal achter de vrouw die vroeger geïnspireerd werd door Buddy Holly? Eerder spraken wij Elly over haar grote passie muziek.

MoJo

BawsProductions mojo baws olmo Olmo & Roy Lobbezoo
Foto: BawsProductions

Begin dit jaar bracht Olmo (MoJo) en zijn broertje Roy Lobbezoo (Baws). Waar MoJo het rappende gedeelte op zich neemt, is Baws de producer van hun rap- en hiphopplaat. Begin dit jaar brachten de twee hun nieuwe nummer Tweede Kans uit, na een periode van afwezigheid. En je raadt het al: je vindt deze track van de jongens uit Bergen op Zoom terug op Spotify. Wil je weten wat het verhaal is achter de formatie? Onlangs spraken wij MoJo en Baws over hun optreden, muziek en hun eigen studio.

Nina Verharen

Waar de Bergse singer-songwriter Nina Verharen haar inspiratie vandaan haalt? Op haar Facebookpagina is te zien dat ze haar muzikale ideeën leent uit de jaren 60. Van The Beatles tot Dusty Springfield, de kans is groot dat je een vleugje sixties terughoort in een van de nummers. Je vindt ze onder andere terug op Spotify.

Magic Moon

Magic Moon klinkt als een speurtocht in Vincentius of Vintage Vastenavend: verrassend, soms refererend aan oude tijden en vol onverwachte pareltjes. Hun psychedelische rock wordt rauw geserveerd met stampende drums, fuzzy gitaren, meerstemmige zang en een ronkend orgel. En die ronkende toetsenist, die komt uit Bergen op Zoom. De 30-jarige Timo van de Ven hoor je niet alleen met zijn zang en orgelgeluiden door de boxen knallen tijdens een optreden, je beluistert zijn muziek ook op Spotify.

Kenny van Elteren

In de tweede week van januari bracht Kenny van Elteren zijn eerste nummer Ik Kan Het Niet Alleen op Spotify uit. De jonge muzikant is opgegroeid in Bergen op Zoom, maar woont tegenwoordig in Leiden.

Pop-up Men

De Bergse band Pop-up Men bracht in oktober 2019 hun EP I’ve Got A Secret uit. Benieuwd hoe de vier nummers van hun laatste plaat klinken? Je vindt ze hier op Spotify.

Bongloard

Niet alleen Bergse bandjes zijn terug te vinden op Spotify, ook staat het vol met Bergse artiesten die in andere steden proberen door te breken. Denk aan de Bergse Jannes van Kaam die de gitaar en vocals voor zijn rekening neemt bij Bongloard. Hoewel Jannes nu niet meer in Bergen op Zoom woont, staat deze Bergenaar met zijn band wel gewoon op Spotify.

Stichting Vastenavend

Muziek uit Bergen op Zoom waar je op Spotify niet omheen kan: de Stichting Vastenavend. Welk jaartal en motto je ook zoekt, het nummer wacht rustig op Spotify om aangeklikt te worden.

Lees meer

Nick MacKenzie bergse artiesten

3 x Bergse artiesten waar jij wel eens een plaat van hebt gedraaid

Rico Verhoeven, Ed Nijpels en Cornald Maas: het zijn allemaal bekende mensen uit onze gemeente die z...
Analog Coincidences

De mannen van Analog Coincidences maken muziek met synthesizers: ‘Iedere sessie is uniek’

Analoge toevalligheden, ofwel Analog Coincidences. Deze Bergse formatie, bestaande uit Wilfred, Mart...
stembus top 2000 bergen op zoom

Op deze nummers uit de Top 2000 stemden Bergenaren het meest

De één kijkt uit naar het kerstmaal, de ander heeft vooral zin in twee dagen vrij. Weer een ander ka...
Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.