MAG DAT: barbecueën in het park of aan het water?

Door Irma van Schaijk 17 mei 2018

Lekker weer vraagt om een gezellige barbecue in het park. Laad je picknickmand vol met worstjes, groentes en marshmallows, sjouw een koelbox mee met koud bier en neem de wegwerpbarbecue onder de arm. Maar uh… mag dat eigenlijk wel?

Nee dus. In de gemeente Bergen op Zoom mag je niet in de openbare ruimte barbecueën. Dus niet in het park, niet op de Kiek, niet aan de Binnenschelde. Alleen in je eigen achtertuintje en als je het even meldt bij de gemeente mag je ook een buurtbarbecue houden.

Naar Tholen

En trek je wel eens richting Tholen, om daar aan het strand te gaan zitten met je bbq? Mag officieel dus ook niet (al gebeurt het wel heel vaak). Dus heb je zin in een gezellige barbecue met vrienden en heb je zelf geen tuin, dan kun je toch beter bij een van de vrienden mét tuin neerstrijken.

Ideetje?

Gemeente Bergen op Zoom, lezen jullie mee? Want wij vinden het best een goed plan om wél te mogen barbecueën. We zien het al helemaal voor ons: lekker op het gras bij de Kiek, wijntje erbij en genieten maar. In steden als Tilburg, Rotterdam en Arnhem kan het ook, dus waarom bij ons niet?

Alternatieven

Gelukkig hebben we alternatieven: van 31 mei tot en met 3 juni is het weer ProefMei en van 31 augustus t/m 2 september is de Foodstoet in Bergen op Zoom. Kunnen we toch lekker hamburgers eten in het park.

Lees ook:

foodstoet-wintereditie

Nieuws van Foodstoet: een extra wintereditie én een zomers ontbijt

Kijk jij ook al uit naar de volgende editie van de Foodstoet? Nou, daarover is héél veel nie...
Irma van Schaijk - Geplaatst op 30 maart 2018
proefmei

Hiep hiep hoera: het aspergeseizoen en ProefMei-seizoen zijn begonnen!

Het was al een klein beetje feest in het Markiezenhof. Hier werd vrijdag de 'eerste steek' g...
Irma van Schaijk - Geplaatst op 13 april 2018