Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geschiedenislesje over onze stad! De Van Rossems waren in Bergen op Zoom

Door Frits Klasen 19 februari 2020

Na Gouda en Zutphen gaven de Van Rossems deze week acte de présence in Bergen op Zoom voor hun gelijknamige tv-programma. Ze waren onder andere bij de Gevangenpoort, de Peperbus en het Ravelijn. Wat hadden de professionele knorrepotten te vertellen over onze stad?

Maarten, Sis en Vincent bezochten enkele maanden geleden verschillende plekken in onze stad. Zo werden er opnames gemaakt bij de Gevangenpoort, de Peperbus, het Ravelijn en het Markiezenhof. Dinsdag was het eindelijk te zien op de televisie.

Monumenten

Onder een fijne zomerzon liet Bergen op Zoom zichzelf van zijn beste kant zien en de Van Rossems leken onder de indruk, vooral vanuit een historisch oogpunt. Veel monumenten kwamen aan de beurt, maar vooral het Markiezenhof werd goed belicht. Van de binnenplaats, de maquette tot aan de zolder met de kermisspullen; de broers vonden het daar prachtig. Sis kwam de trappen niet helemaal op. “Bergen op Zoom is nog altijd een levende stad”, zegt Vincent. En daarmee lijken de broers en zus het naar hun zin te hebben gehad.

Toch niet

Maar de Van Rossems zouden de Van Rossems niet zijn als ze niet nog wat te mopperen hadden. “Het verbaasde mij niet dat Bergen op Zoom zo dicht bij Antwerpen ligt, want het maakt ook wel een beetje een Belgische indruk”, zegt Sis. “Verder wil ik niet echt kwetsend worden.” Maarten besluit dat hij het niet heel erg vindt om Bergen op Zoom weer te mogen verlaten. Gelukkig weten wij hier wel beter!

De Van Rossems

Het drietal bekijkt met hun eigen specialisme de stad die ze bezoeken. “Ze doen dat zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur”, geeft de NTR aan.

Lees ook:

Locaties Joop

Leuk volgens local Joop: ‘Dit is eten zoals het hoort’

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daa...
horecazaken vastenavend open bergen op zoom

Extra plekken om te dweilen: deze horecazaken gaan speciaal open voor de Vastenavend

Tijdens de Vastenavend zet menig restaurant zijn tafels en stoelen opzij, zodat er genoeg ruimte is ...
vis vissen viswinkel viszaak visgilde de zeeland eten ondernemer

Arie heeft een bekende Bergse viszaak: ‘Al generaties lang zit mijn familie in de vis’

Denk je aan een viszaak in Bergen op Zoom, dan heb je het automatisch over Visgilde. Met een vestigi...

adv.