Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weet jij het nog? Deze 5 x horecazaken zaten vroeger in Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 8 oktober 2019

Vroeger was alles beter. Tenminste, als we de mening van sommigen aannemen die met een verliefd gevoel naar het verleden terugblikken. Hoewel het tegenwoordig nog zo slecht niet is, is de kans groot dat je met een tevreden gevoel denkt aan die goede oude tijd. Neem bijvoorbeeld de leuke tijd in de kroeg die we vroeger hadden. Maar waar gingen we toen ook alweer heen? Daarom: in deze horecazaken in Bergen op Zoom dronken we vroeger een borrel.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Tapperij De Kroon

de kroon
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Er zijn van die cafés waarvan je bijna zou vergeten dat ze dicht zijn. Want wat dacht je van tapperij De Kroon . In 2018 ging het karakteristieke hek van het café in de Bosstraat op slot. In totaal twaalf jaar waren Els en Jaap van der Voort eigenaren van deze horecagelegenheid.

Grandcafé De Salon

salon cafe
Foto: Google Maps

Behoor jij dat de Telekidsgeneratie? Dan was jij hier in het weekend te vinden. De Salon op de Grote Markt was namelijk de place to be voor de millennials. De Salon is een aantal keer van eigenaar gewisseld, maar helaas kon het onvermijdelijke niet tegen worden gegaan. Het grandcafé, dat heel vroeger een vleeshal was, is nog steeds potdicht.

Corona

tijl corona
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Feestcafé Corona ziet er op de foto uit als vergane glorie. Op deze plaats gaan de voetjes al een tijdje niet meer van de vloer. De kans dat ze door de vloer gaan, is aannemelijker.

Café de Kaai

Cafe de Kaai
Foto: Jurgen Kwisthout

Vanavond wat drinken bij café de Kaai? Denk dan nog maar een keer na. Want een paar maanden geleden sloot de bar definitief de deuren. De 61-jarige Jan Machielse stond uiteindelijk 29 jaar voor je klaar om wat lekkers voor in te schenken.

Les Vedettes

les-vedettes-bergen-op-zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Jullie denken waarschijnlijk: wacht eens even … café Les Vedettes is er toch nog? Bedoelen jullie soms café De Zet? Helaas Bergse liefhebbers van het goede leven: eind december van dit jaar sluiten Chris en Gabrielle hun toko. Omdat Saplap veel tijd opslokt en ze veel plezier beleven aan Joycompany, is het café in de Lievevrouwestraat niet meer te combineren met de rest. Dus geniet er nog even van, nu het nog kan.

Andere verdwenen cafés

Eerder schreven we ook al over andere kroegen die niet meer in onze stad te vinden zijn. Hier vind je andere horecazaken die vroeger in Bergen op Zoom zaten. Kan jij het je nog herinneren?

Lees meer:

Nostalgie: deze advertenties waren van cafés en disco’s van vroeger

Leuk om te zien: oude krantenadvertenties. Toen er nog geen Facebook en internet was, adverteerden b...
jan cafe de kaai

Na 29 jaar neemt Jan afscheid van Café De Kaai: ‘Dit had ik het liefst tot mijn 67e gedaan’

Deze Vastenavend nemen we helaas afscheid van een ervaren kastelein. Een man met een hart voor zijn ...
Wie Wit Wor 't Wa dobbertje bruine cafes in bergen op zoom

Dit zijn volgens jullie de leukste bruine cafés in Bergen op Zoom

Heerlijk, die ouderwetse gezelligheid van een bruin café. We plaatsten al eens een artikel over waar...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.