Wonen in de gezellige binnenstad en toch in alle rust

Door Irma van Schaijk 23 april 2019

Wonen in de Bergse binnenstad is voor veel mensen een droom. Maar: je krijgt er ook de minder leuke dingen bij, zoals lawaai, drukte en dronken stappers. Er zijn echter ook kleine rustige hofjes in het centrum, waar het heerlijk wonen is. Zoals hier:

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

De Engelse Hof

engelse hof

Een plek met geschiedenis, want hier werden nog resten gevonden van bebouwing in ongeveer 1500. In 2007/2008 werd de Engelse Hof omgebouwd tot het huidige woonhofje. Prachtige huizen, midden in de binnenstad en nog heerlijk rustig ook!

Johannesstraat

johannesstraat

De kleine huisjes in de Johannesstraat werden in 2002 opgeknapt door Stadsherstel. Het kleine doodlopende straatje vormt een heerlijk rustig hofje. Maar je hebt wel café Ponderosa vlak om de hoek, dus altijd gelegenheid om gezellig even een borreltje te gaan drinken!

Thaliaplein

paradeplein thaliaplein

Prachtige appartementen aan het Thaliaplein, midden in het winkelgebied. Het plein zelf ziet er mooi uit met fonteintjes en natuurlijk de kiosk!

Koeveringsepoort

koeveringsepoort

Hier merk je amper dat je in de binnenstad zit, terwijl je binnen enkele seconden in het Vierkantje of de Zuivelstraat staat!

Scholiersberg

scholiersberg

Een van de mooiste plekjes van Bergen is toch wel de Scholiersberg: wonen vlak naast het Markiezenhof!

Lees ook:

gevel stationsstraat

Foto van de Week: de tien mooiste gevels in Bergen op Zoom

Ook wij kijken liever waar we onze voeten neerzetten als we door de stad lopen. Of naar de etalages ...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.