Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bergs nieuws uit 2017 waar je blij van wordt!

Door Irma van Schaijk 31 december 2017

Het jaar is voorbij en dat betekent dat we weer uitgebreid kunnen terugblikken. En omdat indebuurt graag stil staat bij het positieve nieuws uit Bergen op Zoom, verzamelden we een lijstje van nieuwsberichten uit 2017 waar je blij van wordt.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Er komt een pop-up Watersportcentrum

watersport
Foto: BN DeStem

Zie je jezelf al gaan komende zomer, op je waterfietsje over de Binnenschelde? Dat kan, want er komt een pop-up Watersportcentrum naast de Schelp! Er wordt zelfs gepraat over een waterskibaan. We waren al zo blij met het strand, maar dit wordt nog veel beter! Dit zou begin 2018 gerealiseerd worden, dus leg je zwembroek of bikini maar vast klaar!

Lees er hier meer over.

Tweede prijs bij de Haringtest

visgilde-bergen-op-zoom-haring-happen

Het Bergse Visgilde won zomaar de tweede prijs in de Nationale Haringtest van het AD. En dat was geen toevalstreffer: deze Bergse zaak scoort al tien jaar uitstekend in de test. Indebuurt proefde de haring en was het helemaal eens met de jury!

Gevangenpoort op postzegel

postzegel
Foto: BN DeStem

De Gevangenpoort in Bergen op Zoom verschijnt vanaf 29 januari in postzegelvorm. Het rijksmonument maakt onderdeel uit van een serie over drie stadspoorten in Nederland, naast de Markiezenstad worden daarin ook Vianen en Hattum afgebeeld. Maar die ga je waarschijnlijk niet zomaar op een envelopje tegenkomen: ze kosten wel €4,15 per stuk.

Lees er hier meer over.

Beste cafetaria

hemingway

Maar liefst twee Bergse cafetaria vielen in de prijzen: het Strandhuys (publieksprijs) en de Hollandsche Tuyn (door de jury als derde Beste Cafetaria verkozen).

Lees er hier meer over.

Goedkoop rondje!

terras

Indebuurt ging eens kijken wat gemiddeld een rondje (twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé) kost in Bergen op Zoom. We kwamen uit op €21,40. Bergen op Zoom is daarmee goedkoper dan het landelijke gemiddelde, dat ligt namelijk op €22,10. Dat is toch nieuws waar je blij van wordt?

Veel geopend

midgetgolfbaan-bianca

Er werden dit jaar veel winkels en restaurants geopend, maar ook een midgetgolfbaan, een paaldansstudio en een nieuwe Kringloper. Het wordt steeds leuker in Bergen op Zoom! Helaas sloot er ook best veel, maar daar hebben we het nu even niet over!

Amateur Musical Award

Foto: Dick Vermaas

De BOV mocht in Amsterdam de Award ontvangen voor de beste Amateur Musical Comedy!

We hebben 263 miljonairs

huis

Jawel, Bergen op Zoom telt 263 miljonairs. En bij indebuurt doen we erg ons best nummer 264 en 265 te worden (lukt nog niet helemaal). Overigens: vergeleken bij Laren, Blaricum, Wassenaar of Bloemendaal is dat helemaal niks. In onze stad is 0,9 procent miljonair, in Laren is dat 10,3 procent, Bloemendaal en Blaricum allebei 9,8 procent en Wassenaar 8,7 procent. 

Philip Morris is Bergen op Zoom nog niet vergeten

philip morris

Drie jaar geleden zette Philip Morris nog 1200 werknemers op straat. Gelukkig is het bedrijf Bergen op Zoom nog niet vergeten: in november dit jaar werd hier gestart met een speciale productielijn voor de elektronische sigaret, wat 135 nieuwe banen oplevert. Natuurlijk nog niet wat het geweest is, maar het is toch goed nieuws!

De lekkerste oliebollen

oliebollentest klootwijk

Nog net voor het einde van het jaar werd er nóg een winnaar bekendgemaakt: bij Bakker Klootwijk in supermarkt Dirk in Noordgeest zijn de lekkerste oliebollen van Nederland te verkrijgen!

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.