Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x Bergse natuur die verrassend dichtbij is

Door Joost Verdult 13 februari 2020

De bomen mogen in februari dan kaal zijn, Bergen op Zoom heeft genoeg stukjes natuur waar je even op adem kan komen van de alledaagse hectiek. In onze stad zijn meer groenstroken, parken en bosranden dan je misschien zou denken. Zonder dat je uren in de auto zit om naar een natuurpark te rijden, geniet jij van deze plekjes in Bergen op Zoom.

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

De Heide

heide natuur water bos groen bergen op zoom
Foto: Jurgen Kwisthout

Waar deze vakantiefoto gemaakt is? Niet in de Belgische Ardennen of een Afrikaans natuurpark. Het is De Heide aan de rand van onze gemeente. Dit stukje natuur in Bergen op Zoom heeft het allemaal: water, gras, bomen, zandverstuivingen én natuurlijk heide. Ben je even kwijt hoe je hier komt? Tik ‘Bemmelenberg’ in je navigatiesysteem en kom tot rust in dit heerlijk stukje groen. Of op het terras van brasserie De Berk, dat kan natuurlijk ook.

Scheldelaan

Foto: Jurgen Kwisthout

Voor een wandeling met een natuurlijke twist hoef je helemaal niet de gemeentegrenzen uit. Wat dacht je van de lange groenstrook in de Scheldelaan. Met een mooi uitzicht over de Binnenschelde en de Kijk in de Pot aan je zijde, is dit een fijne stukje natuur in een woonwijk.

Landgoed Lievensberg

Bos bergen op zoom natuur groen bomen
Foto: Jurgen Kwisthout

Als je écht lang wilt wandelen in de natuur, dan kan het niet anders dat je naar klassieker van Bergen op Zoom gaat. We hebben het natuurlijk over Landgoed Lievensberg. Dankzij de bossen die reiken tot aan de Belgische grens, krijg jij hier meer dan genoeg van je maandelijkse dosis ‘groen’ binnen.

Ravelijn

ravelijn vestingswerk
Foto: Jurgen Kwisthout

Het Ravelijn mag dan niet altijd geopend zijn, wanneer de poorten na de loopbrug wel wagenwijd openstaan, tref je een oase wat rust aan. Omgeven door heuvels van gras en de Peperbus op de achtergrond, is het hier goed vertoeven.

Anton van Duinkerkenpark

Foto: Jurgen Kwisthout

Zeker met lekker weer is het Anton van Duinkerkenpark een ideaal plekje om de dag door te komen. Deken, picknickmand en wat muziek mee (natuurlijk niet te hard) en jouw relaxdagje is compleet. Niet alleen tijdens de zomerdagen is dit park een aanrader, ook tijdens de wat koudere periode in het jaar kan je hier fijn een rondje in een groene omgeving lopen.

De Melanen

Melanen natuur groen water
Foto: Jurgen Kwisthout

Zeg nu eerlijk: door deze foto krijg je dat zen-gevoel toch vanzelf? Als je even tot rust moet komen, ga je het best naar de Melanen in Halsteren toe. Grote kans dat je op deze plek dagdromend door de natuur loopt.

Kijk in de Pot

boom herfst gele balderen kijk in de pot stadspark
Foto: Jurgen Kwisthout

Vroeger een militair oefenterrein, tegenwoordig een park dat op loopafstand van de Bergse binnenstad ligt. Zeker onder hondenbezitters is de Kijk in de Pot een lekker plekje om te lopen. Wil je wat langer wandelen? Loop dan richting die brug die over de Markiezaatsweg loopt en plak er een rondje Kop van het Hoofd aan vast.

Fort de Roovere

Fort de Roovere brug bos bergen op zoom
Foto: Jurgen Kwisthout

Waar je in Bergen op Zoom de rust vindt in het vestingswerk van het Ravelijn, zo ontdek je de serene rust in Halsteren bij Fort de Roovere. Met een upgrade van een uitkijktoren en een brug die onder het waterniveau ligt, krijgt de herstelde linie net dat beetje meer charme waar je naar op zoek bent.

Kraaijenberg

uitzicht Kraaijenberg natuur gras
Foto: Jurgen Kwisthout

Zie hier: het uitzicht vanuit de Kraaijenberg. Het stukje natuur ligt zo dicht bij Bergen op Zoom, dat je verschillende gebouwen ziet liggen. Op deze foto is het topje van de watertoren in het midden van de afbeelding te zien.

Lees meer:

natuur natuurfoto's bergen op zoom bos heide

Sit back and relax: 5 x fijne natuurfoto’s in Bergen op Zoom

Oh, wat is toch heerlijk om af en toe een frisse neus te halen en een flinke wandeling te maken in e...
andy de groen

Even genieten: fotograaf Andy maakt prachtige natuurfoto’s

Oh, wat zijn de foto's van fotograaf Andy de Groen mooi. Hij legt de Bergse natuur vast en deelt zij...
bramen

MAG DAT: bramen plukken in de Bergse natuur?

Het is bramentijd. In augustus zijn de bramen rijp, zekere nu we zo'n warme periode achter de rug he...
Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.