Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x opmerkelijke oproepjes en advertenties in oude Bergse kranten

Door Emilie Klasen 21 november 2020

Voor de rubriek ‘Toen in Bergen op Zoom’ zoeken we regelmatig archieven door naar oude foto’s van onze stad. Hartstikke mooi om te zien: die zwartwit beelden van tientallen jaren geleden. Dit keer speurden we door stokoude Bergse kranten en daar kwamen we een hoop opmerkelijke berichten tegen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Zo lang de voorraad strekt

Foto: De Zoom

Gooien we tegenwoordig bijna alles in de droger, vroeger hing je gewoon je was aan een waslijn. Daar had je dan natuurlijk wel genoeg wasknijpers voor nodig! En die kon je in 1945 goed vinden: prima Zweedsche waschknijpers.

Serieuze kennismaking

Foto: De Avondster

Jaaaaren geleden hadden we natuurlijk nog geen datingapps- of sites zoals Lexa of Tinder. Lukte het dan niet om de liefde van je leven te vinden, dan plaatste je gewoon een berichtje in de krant. Zoals deze jongeman van 38 jaar die een serieuze kennismaking zoekt met een meisje tussen de 18 en 25 jaar. Of het gelukt is? Dat weten we helaas niet.

Huismoeders opgelet

Foto: De Zoom

Hallo, hallo! In deze advertentie werden de huismoeders direct aangesproken. Had je een geldende vleesbon? Dan kon je paardenvlees ophalen bij de Korenmarkt.

Repareren

Foto: De Avondster

Een gat in je jutezak? Vroeger kon je deze prima laten repareren! Vandaag de dag gebruiken we ze op pakjesavond, maar vroeger werden hier diverse voedingsmiddelen in opgeslagen!

Ruilen maar

Foto: De Avondster

Je kan het je vandaag de dag niet meer voorstellen, maar sloeg je vroeger de krant open dan kwam je allerlei verzoekjes tegen. Want ja, met weinig geld op zak moest je soms even omdenken. Zoals deze vraag: wie geeft een vet konijn voor donkerblauw garbardine regenjas? 

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.